menu sluiten

nieuw schoolgebouw wolfert lansing in gebruik genomen

lucas van der wee | cepezed

In Bergschenhoek is het door cepezed en cepezedinterieur ontworpen schoolgebouw van Wolfert Lansing geopend voor leerlingen. Door de coronamaatregelen laat een feestelijke opening nog even op zich wachten. De school is ruim 5.500 m² groot en drie bouwlagen hoog. Het ontwerp heeft met de cortenstalen borstweringen een stoere aanblik en levert een hoge duurzaamheidsscore.

Wethouder Jan Willem van den Beukel: “De duurzaamheidsaspecten van dit nieuwe schoolgebouw sluiten heel goed aan bij de duurzaamheidsdoelen van onze gemeente. Het is een van de duurzaamste schoolgebouwen van Nederland.” Dit is onder meer bereikt door het plaatsen van een WKO-installatie, zonwerende dakbedekking en zonnepanelen. Ook is het gebouw helemaal aardgasvrij.

prefab betonsysteem
Voor de constructie van het gebouw hebben we het modulaire, balkloze betonbouwsysteem CD20 toegepast, met prefab kolommen en vloerplaten. Hiermee verliep de bouw snel en efficiënt. De draagstructuur is gemakkelijk uit te breiden en biedt flexibel indeelbare vloervelden; beiden een garantie voor de toekomstwaarde van het pand.

Het CD20-bouwsyssteem bestaat uit ranke kolommen van 20 bij 20 cm, met daarop grote vloerplaten van eveneens slechts 20 cm dik. Geïntegreerde stalen bevestigingselementen versnellen de montage. En de prefab-methodiek vermindert de stroom aan bouwafval, wat wel zo milieuvriendelijk is.

total engineering team
Het ontwerp is tot stand gekomen binnen een total engineering-contract. Het team bestond uit IMd Raadgevende Ingenieurs (constructie), Galjema (installatietechniek) en LBP|SIGHT (bouwfysica en duurzaamheid) en cepezed en cepezedinterieur (architectuur, interieurontwerp en ontwerpcoördinatie). De uitvoering was in handen van bouwkundig aannemer Van Zanten Bouw en installatietechnisch aannemer BRI.

lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000