menu sluiten

transformatie mecc maastricht in volle gang

Dagblad De Limburger bestempelde het nieuwe, door cepezed en cepezedinterieur ontworpen MECC al tot lichtbaken in de omgeving. De transformatie is nog steeds volle gang. Afgelopen zomer is met de uitvoeringswerkzaamheden begonnen. Inmiddels tekenen de contouren van het vernieuwde complex zich steeds duidelijker af!

nieuwbouw en zuidentree

Kenmerkend voor het congresdeel van het MECC zijn de twee auditoria in het hart. Deze blijven behouden als centraal herkenningspunt, maar verschillende kleine volumes eromheen zijn de afgelopen tijd gesloopt. Daarmee is plaats gemaakt voor de nieuwbouw van het congrescentrum, een transparant volume met een glazen schil dat aan de zuidkant rondom de auditoria heen komt. Onder de naam Brightlands Meeting Point gaat dit plaats bieden aan zowel nieuwe ontmoetings- en vergaderfaciliteiten als aanvullende expofoyers.
Voor een soepele, ruimtelijke aansluiting van de nieuwbouw op het Forumplein ernaast zijn het plein en de onderliggende parkeergarage wat verkleind en strakgetrokken. Daarvoor is het bestaande dek deels afgezaagd, is grond afgegraven en een keerwand geplaatst. De bestaande entree aan het Forumplein is ook gesloopt. Voor een nieuwe is de staalconstructie al geplaatst.

forumpassage

Aan vernieuwing van de Forumpassage tussen het congres- en evenementendeel van het complex is ook al hard gewerkt. De voormalige winkels in de passage zijn volledig gestript, krijgen een nieuwe indeling en aankleding en gaan straks multifunctioneel deel uitmaken van de vernieuwde congresvoorzieningen. Langs de noordkant is de bestaande passagegevel vervangen door een volledig glazen vliesgevel. Ook is daar een hoge vide gemaakt die veel daglicht en ruimtelijkheid geeft.

expofoyer

De bestaande expofoyer aan de westkant heeft ook al een opknapbeurt gekregen. De ruimte is opnieuw geschilderd, is voorzien van nieuwe vloerbedekking, heeft een nieuw plafond en nieuwe lichtwering gekregen en is inmiddels alweer in gebruik genomen.

volgende stap

De volgende stap is de verdere fundering van het Brightlands Meeting Point. De palen daarvoor zijn al geplaatst, de balken en beganegrondvloer volgen. De centrale auditoria komen natuurlijk ook nog aan de beurt. De oplevering van MECC staat gepland vóór de kunstbeurs Tefaf van 2021, die plaatsvindt in maart. We houden je graag op de hoogte!

lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
cepezed
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000