menu sluiten

Circulaire ontmanteling van het Zuiderstrandtheater in Scheveningen is gestart

gemeente Den Haag

Het Haagse Zuiderstrandtheater, gelegen in de duinen van Scheveningen, wordt opgedoekt. Het is sinds de opening van cultuurhuis Amare in het centrum van Den Haag niet meer in gebruik. Het tijdelijk gebouwde theater wordt gedemonteerd en in zijn geheel hergebruikt als onderdeel van een nieuw cultuurcluster in Oss. Lcp-circulair (combinatie van Lagemaat en cepezedprojects) is inmiddels begonnen met de demontage en de verplaatsing van de bouwelementen.

bewezen zaal van het Zuiderstrandtheater
'Het is een zaal die zich heeft bewezen qua sfeer en een podium wat zich heeft bewezen qua mogelijkheden. Dus ja, ik vind het echt een buitenkans’, zei directeur Coen Bais van theater De Lievekamp in april 2022 tegenover TV West.

onderdeel van nieuwbouw
In Oss zijn er plannen om het huidige theater De Lievekamp en centrum voor de kunsten Muzelinck te herstructureren. Het Haagse Zuiderstrandtheater wordt straks in zijn geheel onderdeel van deze plannen. Architectenbureau cepezed maakt, samen met PBTA, Aronsohn en Nelissen, in opdracht van de gemeente Oss een voorlopig schetsontwerp.

weg uit Scheveningen
Naar verwachting zal nog dit jaar het Zuiderstrandtheater uit Scheveningen in z’n geheel verdwenen zijn om plaats te maken voor de geplande ontwikkeling van een appartementencomplex.

gemeente Den Haag
Lagemaat
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000