menu sluiten

Voorbereidingen Inholland-nieuwbouw Amsterdamse Sluisbuurt gestart

Met het tekenen van de aannemersovereenkomst met de bouwcombinatie Visser & Smit Bouw | HOMIJ Technische Installaties kan Hogeschool Inholland in Amsterdam zich voorbereiden op de bouw van een nieuw groot onderwijsgebouw. In de nieuwe Sluisbuurt op het Zeeburgereiland worden in 2024 vrijwel alle opleidingen uit Amsterdam en Diemen in één -door cepezed ontworpen- gebouw ondergebracht.

onderwijsgebouw van de toekomst
Het innovatieve onderwijsgebouw is door de combinatie van het modulaire ontwerp en hightech installaties heel flexibel in te richten. Eventuele krimp of groei van leerrichtingen is daarmee gemakkelijk op te vangen. Het gebouw van circa 30.000 m2 is bijna energieneutraal door onder andere trippel glas, warmte- en koude-opslag en zonnepanelen in de gevel en op het dak.
Zo’n 7.000 Inholland-studenten in negen onderwijsdomeinen -van Creative Business tot Finance & Law- zullen hun intrek nemen in dit nieuwe gebouw. Ook huist hier een afdeling van het ROC van Amsterdam. Studenten van de life sciences-opleidingen delen onder meer de zeer professioneel uitgeruste laboratoria.
“Straks zitten we met nagenoeg al onze opleidingen uit de regio Amsterdam in één modern en duurzaam pand: hét onderwijsgebouw van de toekomst!”, aldus Mieke van den Berg, lid van het College van Bestuur van Hogeschool Inholland.

blikvangers
Als de bouw naar verwachting eind 2024 gereed is, zal Inholland één van de eerste bewoners zijn van de -nu nog volledig te ontwikkelen- Sluisbuurt. Het onderwijsgebouw komt centraal te liggen in de toekomstige groene woon- en werkwijk op de westelijke punt van Zeeburgereiland. “Een van de blikvangers wordt de grote hoeveelheid beplanting op het dak,” schrijft Inholland op de eigen website.
Ook binnen in het atrium is een ‘hoge concentratie groen’ aanwezig. ‘Pleintjes’ en ‘straatjes’ in het pand maken het gebouw dynamisch en fijn om te zijn. Het atriumlandschap sluit aan op een royaal dakterras. Ter bevordering van de levendigheid in de buurt komen in de onderste laag van het gebouw ruimten voor horeca en bedrijven.

contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000