menu sluiten

vooruitgang bouw nieuwe pier schiphol

De realisatie van de nieuwe pier op Schiphol is weer een paar forse stappen gevorderd. De bouw begon ruim een jaar geleden en afgelopen zomer bereikte de ruim 55.000 m2 grote pier zijn hoogste punt. Sindsdien is alweer hard verder gewerkt.

intern transport

Voor het interne transport zijn recent de eerste van in totaal 29 roltrappen geplaatst. Daarnaast komen er nog 33 liften en 15 rolpaden. Binnen drie controle- en beveiligingsregimes gaan die in totaal twintig typen passagiersstromen voor aankomen, vertrekken en overstappen afwikkelen.

gatehouses

Ook zijn de constructies van de gatehouses geplaatst. De pier krijgt voor het moment acht gates: vijf voor narrow-body vliegtuigen aan de noordkant en drie voor wide-body vliegtuigen aan de zuidkant, die ook zijn te gebruiken voor zes narrow-body vliegtuigen. In een later stadium komen er aan de zuidkant nog twee wide-body gates bij.

gevels

Ook is al begonnen met het monteren van de glazen gevels. Deze zorgen voor veel transparantie, daglicht en lange zichtlijnen. Het zijn hoogisolerende en klimaatadaptieve gevels met een dubbele huid, die belangrijk bijdragen aan de duurzaamheid van de pier. Begin 2020 krijgen ook de gatehouses hun gevel. De oplevering en ingebruikname van de pier staan gepland voor eind volgend jaar. We houden u op de hoogte!

lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000