menu sluiten

over cepezed 

cepezed ontwikkelt, ontwerpt en realiseert al sinds 1973 gebouwen die zowel modern als tijdloos zijn. Het bureau heeft een brede portefeuille, die zich uitstrekt van gebouwen voor wonen en werken tot projecten voor zorg en ontspannen. Ook ontwerpen we aan infrastructuur en bouwproducten.

Onze gebouwen ademen lucht en ruimte, het is er prettig toeven. Mensen voelen zich er zowel vrij als geborgen. Door een grote mate van flexibiliteit en circulariteit zijn ze steeds weer anders te gebruiken. De opzet en indeling is vaak net even anders dan bij traditionele gebouwen.

En ze komen ook anders tot stand. De indeling van de gebouwen is logisch en superefficiënt, waardoor het materiaalgebruik wordt geminimaliseerd. Prefabriceren en droog assembleren zijn de norm, evenals vindingrijk omgaan met bronnen; van manuren en materialen tot ruimte en financiën.

Omgevingsbewust bouwen gaat verder dan alleen efficiënt met grondstoffen omgaan. Zo gebruiken wij steeds meer biobased en natuurinclusieve elementen, doordachte energie- en installatieconcepten en zijn onze ontwerpen waar mogelijk circulair. Daarnaast sluiten onze gebouwen naadloos aan bij hun omgeving.

cepezed werkt met een groot team architecten, bouwtechnologen en ingenieurs en met de bedrijfsonderdelen cepezedprojects voor de ontwikkeling, cepezedbouwteam voor de realisatie en cepezedinterieur voor de binnenwereld van gebouwen; alles in één dus.

team  

De totstandkoming van onze gebouwen vraagt om veel kennis, kunde, capaciteit en vakbekwaamheid. Met een groot team ontwikkelaars, architecten, technologen, ingenieurs, interieurarchitecten, bouwcoördinatoren én een ondersteunende staf hebben we alles in huis wat nodig is.

publicaties  

Informatief, rijk geïllustreerd en met een prijswinnende vormgeving verzorgt cepezed met regelmaat publicaties over het eigen werk. Vaak in nauwe samenwerking met uitgeverij voor architectuur, design en kunst nai010, maar ook volledig in eigen beheer.

columns  

Van opdrachtgevers tot architectuurprijzen, van daglichttoepassingen tot vakjargon en van kwaliteitsstreven tot illustere types in de alledaagse bouwpraktijk. cepezed-partner Ronald Schleurholts bespreekt allerhande thema’s in de prikkelende columns die hij schrijft in bouwkrant Cobouw.

prijzen & nominaties  

Circulariteit, duurzaamheid, daglicht, ruimtelijke kwaliteit, bouwtechniek, technische innovatie, bijzondere glas- en staaltoepassingen, vooruitstrevende bouwfysica, stimulerende omgevingen, verfraaiing van het stadsbeeld, entrepreneurschap. cepezed en zijn gebouwen zijn op een brede reeks thema’s geprezen en onderscheiden.

Onze klanten