menu sluiten

Genmab 

Genmab is een beursgenoteerd, internationaal biotechbedrijf dat antistof-therapeutica voor kanker ontwikkelt. Door een forse groei van het bedrijf had Genmab Nederland een nieuw pand nodig.
cepezed en cepezedinterieur maakten het ontwerp met veel aandacht voor design, passend bij de Scandinavische oorsprong van het bedrijf.

  • opdrachtgever(s)
  • Dura Vermeer Vastgoed
  • locatie
  • Utrecht
  • gebruiker(s)
  • Genmab
  • expertise(s)
  • cepezed, cepezedinterieur
lucas van der wee | cepezed

Visitekaartje  

Ons ontwerp voor het nieuwe Genmab had meerdere ambities: de firma meer zichtbaarheid geven, de interactie tussen de medewerkers verhogen en de samenwerken met externe partners bevorderen. Ook moest het pand een visitekaartje worden voor het aantrekken van toponderzoekers.

Het resultaat: een opvallend strak gestileerd en gedetailleerd gebouw. Het ligt direct aan de hoofdtoegangsweg van het Utrecht Science Park.

Visitekaartje
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed

Indeling Genmab Utrecht  

Het gebouw heeft een open structuur met grote overspanningen en lange zichtlijnen. Bovengronds bestaat het uit twee vijflaagse beuken met een atrium daartussen. Ondergronds ligt een parkeergarage die de hele footprint beslaat.

Het uitgebreide facilitair programma is grotendeels ondergebracht op de begane grond. Hier vind je het vergadercentrum, auditorium en café, maar ook een fitnessroom, fietsenstalling, opslagplaatsen en afvalruimten.

Indeling Genmab Utrecht
lucas van der wee | cepezed
cepezed

Het atrium van Genmab  

Rondom het atrium op de eerste verdieping liggen onder meer een koffiebar en een open keuken met front cooking. In de kantoorbeuken liggen de overlegplekken langs het atrium; de vaste werkplekken voornamelijk langs de gevels. Op de bovenste drie lagen zijn zowel kantoren als laboratoria te vinden. Hun grotere hoogte maakt de indeling flexibel: kantoren kunnen labs worden en andersom.

Het atrium van Genmab
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed

Zwevende eilanden  

Blikvangers in het atrium zijn de grote eilanden van ruim acht meter doorsnede. Ze zijn als een trap gepositioneerd en lijken te zweven in de ruimte. Op de eilanden bevinden zich plekken voor ontmoeting, overleg en flexibel werken.

Zwevende eilanden
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed

Scandinavisch design  

Het interieur van Genmab Utrecht is licht, opgeruimd en sfeervol; er is veel hout en andere natuurlijke materialen gebruikt. Gangen zijn optisch verbreed door de vloerafwerking ervan deels door te laten lopen in de transparante kantoorruimten. Qua duurzaamheid is het nieuwe Genmab BREEAM Excellent-gecertificeerd.

Scandinavisch design
lucas van der wee | cepezed

partners

  • opdrachtgever: genmab
  • gecontracteerd consortium: dura vermeer vastgoed & dura vermeer bouw
  • interieurontwerp: cepezedinterieur
  • constructies: pieters bouwtechniek
  • installaties, bouwfysica & duurzaamheid: dwa
  • brandveiligheid: peutz
  • hoofdaannemer: dura vermeer bouw
  • e-installateur: van den pol
  • w-installateur: klimaatservice
  • staalconstructie: bentstaal
  • gevels: de groot & visser
klik om door te gaan