menu sluiten

Hogeschool Inholland Amsterdam 

cepezed maakte het ontwerp voor een bijna energieneutraal (BENG) onderwijsgebouw van de Hogeschool Inholland in Amsterdam. Het pand wordt in gebruik genomen op een centrale plek in de toekomstige groene woon- en werkwijk de Sluisbuurt.

  • opdrachtgever(s)
  • Hogeschool Inholland Amsterdam
  • locatie
  • Amsterdam
  • gebruiker(s)
  • Hogeschool Inholland Amsterdam, roc amsterdam, horeca
  • expertise(s)
  • cepezed, cepezedinterieur

Flexibele units voor Inholland Amsterdam  

Het gebouw wordt een gezamenlijke locatie voor opleidingen in de volgende domeinen: Gezondheid, Sport & Welzijn, Techniek, Ontwerpen & Informatica, Creative Business, Agri, Food & Life Sciences en Business, Finance & Law. Ook de life science opleidingen van ROC-Amsterdam krijgen een plek in het gebouw.

De opleidingen maken gebruik van units die qua ruimte, indeling en bezetting flexibel zijn. Op deze manier is makkelijk in te spelen op de krimp of groei van het aantal studenten.

Flexibele units voor Inholland Amsterdam
cepezed

Het gevoel van een campus  

De units liggen rondom een centraal atrium met gedeelde functies als collegezalen, een expositieplein, restaurant en living spaces. Dit atrium vormt het hart van het gebouw en heeft een heuvelachtige, landschappelijke vormgeving met ‘pleintjes’, ‘straatjes’ en groen. Het geheel geeft het gevoel van een campus.

Hoger in het gebouw sluit het atriumlandschap aan de achterkant aan op een daktuin. Aan de voorkant ligt een stadsbalkon met een mooi zicht op Amsterdam.

Het gevoel van een campus
cepezed

partners

  • opdrachtgever: hogeschool inholland
  • interieurontwerp: cepezedinterieur
  • landschapsontwerp: delva landscape architects
  • constructies: imd raadgevende ingenieurs
  • installaties: galjema technisch adviesbureau
  • bouwfysica & duurzaamheid: lbp | sight
klik om door te gaan