menu sluiten

Rev'it! Sport hoofdkantoor

bekijk

Rev'it! Sport hoofdkantoor 

REV’IT! SPORT is een merk op het gebied van innovatieve motorkleding. Vanwege de groei die het trendsettende bedrijf doormaakte, was REV'IT! op zoek naar een nieuw hoofdkantoor. cepezed verkreeg de opdracht voor het nieuwbouwontwerp met onder meer een showroom, designcenter en centraal magazijn in Oss.

  • opdrachtgever(s)
  • REV’IT! SPORT
  • locatie
  • Oss
  • gebruiker(s)
  • REV’IT! SPORT
  • discipline(s)
  • cepezed
lucas van der wee | cepezed

visitekaartje  

Grootheden uit de motorsport zijn er al eens geweest of gaan nog het nog bezoeken: the REV’IT! SPORT Headquarters in Oss. In het nieuwe pand zijn alle bedrijfsonderdelen ondergebracht, die voorheen op drie verschillende locaties zaten.

Het gebouw is helemaal in look & feel van REV'IT! ontworpen. De diepzwarte huisstijlkleur is consequent doorgevoerd in alle materialen in het hele gebouw. Door veel glasgebruik is het een stoere en prettige werkomgeving, waar alle ambitieuze medewerkers elkaar versterken.

Het gebouw is hét visitekaartje van dit mondiale -uit Nederland afkomstige- motorkledingmerk.

visitekaartje

Open en verbonden  

Het nieuwe pand in Oss bestaat uit twee langgerekte bouwstroken gekoppeld door een centrale lichtstraat. Bij binnenkomst geeft dat meteen overzicht.

In de kop van het gebouw, aan weerszijden van de centrale as, liggen de representatieve functies: de hoofdentree, de ontvangstbalie, de showroom en het restaurant. Aan het einde liggen de expeditiezone en de werkplaatsen. Dit bouwblok is grotendeels magazijn en heeft gesloten gevels.

Via de grote, open blauwstalen hoofdtrap zijn de creatieve afdelingen op de eerste verdieping te bereiken, daarboven de ondersteunende kantoren. Dit deel van het gebouw heeft grotendeels volglazen puien.

Open en verbonden
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed

Kijkje in de keuken  

Elke verdieping heeft een ontmoetingsplein met integraal ontworpen pantry. De open vides zorgen voor lange zichtlijnen en fysieke koppelingen, om zo bij te dragen aan een goede oriëntatie voor bezoekers en interactie tussen de medewerkers. Het doorzicht vanuit de showroom naar het testlaboratorium geeft gasten een kijkje in de keuken van REV’IT! SPORT.

Kijkje in de keuken

Naadloze aansluiting op het dna van REV'IT!  

Bouwkundig bestaan de twee stroken van het gebouw uit een stalen hoofddraagconstructie met betonnen TT-vloerdelen in de kantoor- en meer publieke ruimten. Deze overspannen de beukmaat van 16,2 meter in een keer en creëren daarmee vrij indeelbare vloervelden.

De TT-vloeren hebben een stoere grafische uitstraling. De look-and-feel van het nieuwe hoofdkantoor sluit naadloos aan bij het dna van REV’IT!: innovatief, stoer, ontworpen tot het laatste schroefje en teruggebracht tot de essentie. De architectuur en het interieurontwerp kenmerken zich dan ook door minimaal materiaalgebruik, zorgvuldige detaillering en een hoogwaardige afwerking.

Naadloze aansluiting op het dna van REV'IT!
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed

partners

  • opdrachtgever: rev'it! sport
  • bouwmanagement: v.r. bouwmanagement
  • constructies: aveco de bondt
  • installaties: k+ adviesgroep
  • bouwfysica & duurzaamheid: k+ adviesgroep
  • adviseur warehouse: groenewout
  • interieurontwerp: studio westgeest
  • hoofdaannemer: bouwbedrijf berghege
  • staalconstructie: metaalbouw vloet
  • e&w-installateur: van delft groep
  • gevels: quick-steel & jm van delft & zn
  • vloeren: quick-steel & hoco
  • dak: quick-steel & hollanddak
  • daklichten: jetbik
  • systeembinnenwanden: interior glassolutions
  • trappen & balustrades: hektracon
  • keuken: iq kitchen
  • vaste inrichtingselementen: rev'it!