menu sluiten

Technova college 

Het Technova College in Ede is een ROC met opleidingen in Techniek & Technologie, Media & ICT en Beeld & Geluid. cepezed maakte het ontwerp voor de nieuwbouw, waarvoor enkele oudere gebouwen zijn afgebroken om ruimte te maken. Eén gebouw is blijven staan en opgenomen in de nieuwbouw.

  • opdrachtgever(s)
  • consortium techINnova / Christelijke Onderwijs Groep
  • locatie
  • Ede
  • gebruiker(s)
  • Technova college Ede
  • expertise(s)
  • cepezed, cepezedinterieur

Interactie  

Het nieuwe onderkomen bevat een mix van theorie- en praktijkruimtes. De school is een broedplaats van ontwikkelingen in de techniek, geheel gericht op samenwerking en interactie. Niet alleen binnen het gebouw zelf, maar ook met het regionale bedrijfsleven.

Het bestaande gebouw is naadloos in het nieuwe opgenomen. Door de nieuwe gevel vormen het nieuwe en het bestaande deel visueel één geheel. Het bestaande bouwdeel onderscheidt zich aan de buitenkant alleen nog door zijn grotere hoogte.

Interactie
lucas van der wee | cepezed
Oude situatie Technova College | cepezed
Nieuwe situatie Technova College | cepezed

Werkplaatsen in de etalage  

De plint bestaat uit werkplaatsen met een transparante gevel. Zo zie je goed wat er binnen gebeurt en gaat de school een directe relatie met de omgeving aan.

In de inrichting ligt de nadruk op een stoere, industriële sfeer met sterke kleuraccenten. Het hart van het onderwijsgebouw is een dubbelhoge ruimte die wordt aangeduid als ‘innovatieve werkplaats’. Het is de plek waar de opleidingen hun vernieuwende producten presenteren en waar onderwijs en bedrijfsleven elkaar kunnen ontmoeten.

Werkplaatsen in de etalage
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed

De entreestraat van Technova Ede  

De innovatieve werkplaats is meteen de centrale verkeersruimte, met daarin ook de receptiebalie.

Er zijn twee entrees, die zijn verbonden door een ‘entreestraat’. Die zet zich voort in de ook door cepezed ontworpen buitenruimte, met aan de zuidkant de overige gebouwen van de campus en aan de noordkant het parkeerterrein

De entreestraat van Technova Ede
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed

Flexibele onderwijsruimtes  

Op de verdieping van de nieuwbouw vind je langs de gevels flexibele ruimtes. Omdat de plattegrond vrij indeelbaar is, lenen deze zich voor uiteenlopende functies: theorielokalen, praktijklokalen, dynamische onderwijsruimten of kantoren.

Flexibele onderwijsruimtes
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed

Stoer interieur  

Het interieur is ontworpen door cepezedinterieur. De nadruk ligt op een stoere, industriële sfeer met sterke kleuraccenten. In de materiaalkeuze zochten we bewust aansluiting bij de materialen waarmee de scholieren zelf werken, zoals hout en staal.

Stoer interieur
lucas van der wee | cepezed

Duurzaam gebouw  

Omdat onderhoud en energievoorziening deel uitmaken van de opdracht aan het consortium TechInova dat het project realiseerde, lag in ons ontwerp een sterke nadruk op duurzaamheid. Zo heeft het gebouw GRP-scores 9,0 voor energie en gebruikskwaliteit en 8,6 respectievelijk 8,5 voor toekomstwaarde en gezondheid. Het gebouw is niet alleen energiezuinig, maar ontleent zijn energie ook aan een biomassacentrale en zonnepanelen. De ventilatie voldoet aan de normen voor de Frisse Scholen Klasse B.

Onder meer via royale lichtstraten en transparante geveldelen ontvangt de school daarnaast veel daglicht. Join the Pipe-watertappunten stimuleren het drinken van water en beperken het gebruik van petflessen.

Duurzaam gebouw
lucas van der wee | cepezed

partners

  • opdrachtgever: christelijke onderwijs groep
  • geconstracteerd consortium d&b-contract : techlnova (bouwbedrijf kreeft bv, int installatietechniek en bruil bouw)
  • interieurontwerp: cepezedinterieur
  • constructies: imd raadgevende ingenieurs
  • installaties: huisman en van muijen
  • bouwfysica & duurzaamheid: dgmr
  • hoofdaannemer: bouwbedrijf kreeft
  • e&w-installateur: itn installatietechniek
  • staalconstructie: bruil bouw
klik om door te gaan