menu sluiten

Tinbergengebouw Erasmus Universiteit 

cepezed en cepezedinterieur maakten het ontwerp voor de renovatie van het Tinbergengebouw van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Het gebouw op Campus Woudestein is tussen 1963 en 1970 gerealiseerd. Het oorspronkelijke ontwerp van Cornelis Elffers ademt nog altijd de sfeer van brutalistisch functionalisme. In het gebouw huizen de Erasmus School of Economics, de faculteit Wijsbegeerte, de ICT-afdeling van het University Service Centre en enkele bv’s die nauw verbonden zijn met de universiteit.

  • opdrachtgever(s)
  • Erasmus Universiteit Rotterdam
  • locatie
  • Rotterdam
  • gebruiker(s)
  • Erasmus Universiteit Rotterdam
  • expertise(s)
  • cepezed, cepezedinterieur
oude situatie | léon van woerkom | cepezed
nieuwe situatie | cepezed

Aansluiten op veranderend gebruik  

De renovatie is erop gericht het gebouw te laten aansluiten op de technische en functionele eisen van nu. De modernisering houdt daarbij rekening met toekomstig veranderend gebruik, maar ook met de monumentale kwaliteiten. Zo wordt het gebouw ontdaan van latere aanbouwen en krijgt het interieur de broodnodige lucht en ruimte. Een ruime vide en trappenpartij gaan de verschillende entreeniveaus verbinden. Het gebouw krijgt een ruimtelijk, publiek hart met interessante doorzichten.

Aansluiten op veranderend gebruik
cepezed
cepezed

Duurzaam en levendig  

Duurzaamheid en een gezond binnenklimaat vormen twee belangrijke speerpunten in het ontwerp van het Tinbergengebouw. Het ontwerp is BREEAM-Excellent gecertificeerd.

De hal krijgt levendige functies als een koffiebar, informatiepunt, studieplekken en een restaurant. Zichtbaarheid van deze functies maakt dat het gebouw ook op campusniveau een meer representatieve rol krijgt. cepezedinterieur heeft het maatwerkmeubilair voor beide entreezones en de verdiepingen van de hoogbouw ontworpen. Ook heeft cepezedinterieur het materialen- en kleurenpalet en de losse inrichting voor de hele renovatie samengesteld.

Duurzaam en levendig
cepezed

partners

  • opdrachtgever: erasmus universiteit rotterdam
  • interieurontwerp: cepezedinterieur
  • constructies: imd raadgevende ingenieurs
  • installaties: nelissen ingenieursbureau
  • bouwfysica & duurzaamheid: dgmr
klik om door te gaan