menu sluiten

Amin Tsouli, junior projectontwikkelaar 


Amin werkt sinds 2021 bij cepezedprojects. Hij heeft een praktische insteek en een goed oog voor belemmerende conventies.

Na zijn mbo-studie Bouwkunde Architectuur stoomde Amin door naar de Hogeschool Utrecht, waar hij zich binnen de opleiding Bouwtechnische Bedrijfsvoering specialiseerde in projectontwikkeling. Hij wijdde een tussenjaar aan het voorzitterschap van een studievereniging, om de statuten te kunnen herschrijven en een samenwerking op te zetten met opleidingen en bedrijven. Ook zijn afstudeeronderwerp betrof samenwerking, te weten die tussen publieke en particuliere partijen in de stedelijke vernieuwingsopgave.

Amin heeft tijdens zijn studie ondervonden hoe een bedrijfsstrategie, ambities van politici en belanghebbenden uit de stad elkaar soms danig in de weg kunnen zitten. Dit gaat dan ten koste van de ontwikkelplannen en visies die zijn vastgelegd voor de herontwikkeling van de stad. Na zijn studie werkte hij bij Arcadis, waar hij als vastgoedadviseur voor diverse institutionele beleggers de technische due-diligence uitvoerde bij koop- en verkooptransacties. Amin kent het verband tussen de risico’s en het investeringskapitaal, en let kritisch op aspecten als veiligheid, duurzaamheid en kwaliteit.

De verantwoordelijkheid van een projectontwikkelaar houdt voor Amin niet op na de oplevering. Het spreekt hem dan ook aan dat cepezed functionaliteit minstens zo belangrijk vindt als circulariteit én daarnaar handelt, zoals met de Tijdelijke Rechtbank Amsterdam. De uitkomst van een project staat of valt volgens Amin met een integrale aanpak en de verbondenheid van disciplines. Dit uitgangspunt vindt hij terug bij cepezed, waar cepezedprojects nauw samenwerkt met de architecten van cepezed en met cepezedbouwteam.

Amin werkt onder meer aan het tijdelijke zorggebouw voor de PI in Scheveningen, dat in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf in een relatief kort tijdsbestek en vrijwel geheel en al elektrisch wordt gerealiseerd. Het is mogelijk dit gebouw in de toekomst te verplaatsten, waardoor het zijn functionele en commerciële waarde behoudt. Verder houdt hij zich bezig met het binnenhalen van nieuwe opdrachten en het monitoren van kansen op de markt.