menu sluiten

jasper manders, architect 

Jasper werkt sinds 2016 bij cepezed. Door zijn sterke analytische vermogen maakt hij zich nieuwe technieken snel eigen en is hij een kei in het ontrafelen van complexe systemen.

Jasper is een echte systeemdenker en past daarom goed bij cepezed, waar systeemdenken de modus operandi is. Als architect zoekt hij naar efficiƫnte oplossingen die, bij voorkeur, meerdere ontwerpvraagstukken adresseren. Jasper werkt zowel in de acquisitiefase aan projecten als in de daaropvolgende fasen. Hij ontwierp een strak bedrijfsverzamelgebouw met laboratoria, maar zit ook in het team dat voor Vattenfall in het What if Lab (Dutch Design Foundation) nadenkt over het hergebruik van afgedankte rotorbladen.

Een ander circulair project waar Jasper aan werkt is het Circulair Centrum Heerde voor demontagebedrijf Lagemaat. Vooral bij dat laatste project, waar deels gaandeweg hergebruikte bouwelementen voor worden aangedragen, blijkt dat creativiteit bij Jasper altijd voorop staat en dat hij een flexibele denker is.

Jasper is opgeleid aan de Technische Universiteit Delft, na het behalen van een propedeuse Industrial Design aan de Technische Universiteit Eindhoven. Voor zijn master aan de TU Delft volgde hij de richting Architecture, Urbanism & the Built Environment en was hij uitwisselingsstudent aan de Universiteit van Melbourne. In 2019 won Jasper de eerste BNA ArchiTenten Challenge met zijn Inside out There-tent.