menu sluiten

mattijs van lopik, architect 

Mattijs werkt sinds 2015 bij cepezed. Hij is vooral in zijn element bij complexe binnenstedelijke transformaties en projecten met een technisch veeleisend programma.

lucas van der wee | cepezed

Mattijs voltooide een studie Bouwkunde aan de Technische Universiteit Delft in de afstudeerrichting Architectuur. Voordat hij bij cepezed kwam werken, werkte hij voor Atelier Pro in Den Haag en Benthem Crouwel in Amsterdam.

De intelligente innoverende oplossingen die tegenover gecompliceerde technische uitdagende projecten staan spreken Matthijs aan in het werken bij cepezed.

De Design & Constructopdracht samen met BAM voor de transformatie van het voormalige Europolgebouw naar het Kosovo-tribunaal in Den Haag was zo’n opgave. Hier is een monumentaal pand met een bijzondere historie tot een modern complex voor internationale rechtspraak getransformeerd. Een combinatie van restauratie, transformatie en nieuwbouw. Deze opdracht was zowel technisch als procesmatig een grote uitdaging maar heeft tot een mooi en bevredigend eindresultaat geleid.