menu sluiten

richard geleijnse, 3d visualisator 

Richard werkt sinds 2013 bij cepezed. Hij is altijd op zoek naar eenvoud, efficiƫntie en kwaliteit en geeft graag aandacht aan de simpelheid van een detail.

Richard volgde een opleiding Bouwkunde aan het Zadkine College in Rotterdam, waar hij in 2004 de afstudeerprijs kreeg toegewezen. In 2008 studeerde hij eveneens in de Bouwkunde af aan de Hogeschool Rotterdam, waar hij zich de jaren daarvoor had gespecialiseerd in architectuur.

Hij is als visualisator fulltime verbonden aan architectenbureau cepezed. Samen met de architecten en interieurarchitecten werkt Richard aan ontwerpen waar de kracht spreekt uit eenvoud. De snelheid waarin deadlines voor Richard behaald moeten worden, vormt elke keer een uitdaging. Per project is hij ongeveer twee tot drie weken bezig.

Richard beheerst een breed pakket aan software, maar soms ziet hij opdrachten voorbijkomen waarbij zijn expertise op de proef gesteld wordt. Zijn visualisaties moeten goed passen bij het karakter van de opgave en een inspirerende maar realistische weergave vormen van het gebouw. De Tijdelijke Rechtbank in Amsterdam was zo'n uitdagend project; het detailniveau lag zeer hoog. Het interim-karakter van het pand betekende niet dat er ingeleverd kon worden op detail en afwerking. Sterker nog: de eisen voor het tijdelijke complex lagen even hoog als voor de permanente bouw.

Een ander interessant project om aan te werken, was het complex van MECC in Maastricht. Dit expositie- & congrescentrum ondergaat een ingrijpende herontwikkeling met nieuwbouw en renovatie. Richard werkte hierbij aan de VR experiences. Het goed over het voetlicht brengen van zo'n complexe transformatie met beelden en visualisaties levert dan een vraagstuk op, waarbij je soms terugvalt op een reisgidsachtige opengewerkte vogelvucht.