menu sluiten

Sander Meert, bouwkundig ingenieur 

Sander werkt sinds 2023 bij cepezed. Hij heeft een brede interesse, is kritisch en koppelt zijn creativiteit enthousiast aan de conceptfase van een ontwerp. Omdat hij tegelijkertijd oog houdt voor detail is hij een aanwinst voor het tender-team.

Sander studeerde cum laude af voor zijn master aan de TU Delft. Tijdens zijn studie volgde hij een halfjaar onderwijs aan de ETH Zurich. Zijn aandacht gaat uit naar de esthetiek van techniek en van het architectonisch detail. Niet verwonderlijk liep hij tijdens zijn bachelor dan ook stage bij Koen van Velsen architecten. Daarnaast deed Sander werkervaring op als technisch architect bij Mecanoo, waar hij onder andere aan de detaillering van Villa BW in Schoorl werkte.

In zijn afstudeerproject binnen de studio Interiors, Buildings, Cities, A walled garden in Brussels, analyseerde Sander de constante bouwdrang en transitie van de Europese wijk in Brussel. Met als achterliggende vraag of en hoe het mogelijk is om je ontwerpaandacht als architect gelijk te verdelen over alle schaalniveaus, inclusief de maatschappelijke context. Uit het gedetailleerde ontwerp voor een kavel, waarin hij de resultaten van zijn onderzoek vervat, spreekt zowel zijn filosofische plezier in het bevragen an sich, als zijn fascinatie voor technologie en oog voor schoonheid.

Sander voelt zich thuis bij de precisie in de ontwerpen van cepezed, die direct verband houdt met de visie van een ‘gebouw als product’. Het spreekt hem aan dat cepezed materiaalgebruik terugdringt door van elk element het nut te overwegen - en bijgevolg niet ter zake doende onderdelen weg te laten. ‘Zo krijg je bijvoorbeeld een toiletruimte zonder tegels en summiere details in vliesgevels.’

Met een van de eerste projecten waar Sander in het tenderteam aan werkte, won cepezed meteen een tender van ProRail: een serie begroeide gevelelementen voor gebouwen langs het spoor.