menu sluiten

steven goeman, architect 

Steven werkt sinds 2012 bij cepezed. Hij zoekt graag naar de essentie van een uitvraag en de match tussen ontwerp en opdrachtgever.

Steven studeerde Bouwkunde aan de Technische Universiteit Delft en combineerde daar twee masters: Architectural Engineering en Building Technology. Zijn afstudeerproject werd genomineerd voor de Archiprix 2012.

Bij cepezed waardeert hij de nuchtere en eerlijke architectuur zonder onnodige opsmuk en de intelligente gebouwstructuren. Hij opereert graag vanuit heldere ordeningsprincipes en een 'meer met minder bouwen'-gedachte.

In de tender voor de Schiphol A-pier heeft cepezed, ondanks sterke concurrentie, de grote hoeveelheid stakeholders en de korte doorlooptijd een onderscheidend ontwerp ingediend. Dit vond aansluiting bij de ambities en de nuchtere architectuur van de opdrachtgever. Steven heeft hier meegewerkt aan het ontwerp.

Een andere uitdagende tender was het CollectieCentrum Nederland. De huishuisvesting van verschillende onderdelen en musea zorgde voor een lastige logistieke puzzel. Het ontwerp waar Steven aan meegewerkt heeft, werd een succes. De gebouwopzet en plattegronden zijn in de vervolgfase van het project nauwelijks veranderd.