menu sluiten

wiebe de boer, architect 

Wiebe werkt sinds 2016 bij cepezed. Hij zoekt in zijn ontwerpen naar integratie tussen natuur en architectuur. Dit kan een simpele ingreep zijn, zoals het inbrengen van glas, of het ontwerpen met levende natuurlijke elementen zoals planten.

Wiebe rondde zijn master Architecture, Urbanism en Building Sciences af aan de Technische Universiteit Delft, in de afstudeerrichting Explorelab.

Zijn fascinatie met de integratie van natuur en architectuur komt goed van pas bij cepezed, waar hij ook zijn persoonlijke stijlvoorkeur van de combinatie glas, staal en een hoog iq/kg ziet terugkomen.

De studie voor de herontwikkeling van de Lekbrug bij Vianen telt als een van Wiebes favoriete projecten, vanwege de uitdaging om een buitengewoon complexe opgave te vertalen naar een helder ontwerp. In deze unieke ontwerpstudie bleef de brug op zijn plek, maar kreeg hij een nieuwe bestemming als horeca- en congrespaviljoen met appartementen, inclusief allerlei ingewikkelde details. Oldelft Ultrasound is een project waarin alle cepezed-expertises samenkomen, Wiebe opereerde hier zowel namens cepezed als namens cepezedbouwteam. Net als bij de Lekbrug past de natuurinclusieve insteek bij zijn persoonlijke voorkeur.