vorige pagina
english zoeken route & contact
volgende pagina

van doorenveste hanzehogeschool groningen

Verbouw van de Van DoorenVeste van de Hanzehogeschool Groningen, gezamenlijk gerealiseerd door cepezed en cepezedinterieur. Het onderwijsgebouw uit de 1990'er jaren op het universiteitscomplex in Groningen-Noord is na jaren intensief gebruik toe aan een opfrisbeurt en aanpassingen aan de huidige eisen en gebruikswensen. De opwaardering is onder meer gericht op een betere zichtbaarheid van de verschillende de opleidingen uit clusters als Architectuur, Bouwkunde & Civiele Techniek, het Instituut voor Engineering, Life Sciences & Technology en Communicatie, Media & IT.
De ingrepen, die meer licht, lucht en ruimte en zo ook meer openheid in het complex brengen, hebben eveneens tot doel ontmoeting en interactie tussen de verschillende gebouwgebruikers te stimuleren. Daarnaast zijn de interventies gericht op een flexibeler gebruik, waarbij bijvoorbeeld docenten geen vaste eigen kamer meer hebben en er minder colleges plaatsvinden, maar meer projectmatig wordt gewerkt in studielandschappen. Het complex is eveneens uitgebreid met een laboratorium van 250 m2.
groningen / nederland

opdrachtgever
Hanzehogeschool Groningen

vorige pagina
volgende pagina