groothandel transportwielen

Bedrijfsgebouw voor een leverancier van transportwielen, op eenvoudige wijze voorzien van een distinctieve uitstraling. De opslag is ondergebracht in een simpele, gesloten doos met twee bouwlagen en een huid van zwart gecoate, stalen profielbeplating. Deze blijft echter verborgen achter een op afstand geplaatst vlak, strak en horizontaal geleed gevelscherm aan de straatzijden dat exact de ronding van de rooilijn volgt. De ruimte tussen doos en scherm is overkapt en afgesloten en doet dienst als showroom en ontvangstruimte. Het gebouw werd genomineerd voor de Nationale Staalprijs 2002. Naast de strakke esthetiek roemde de jury vooral de uitgekiende indeling en functionaliteit, de transparantie en de inpassing op het bedrijfsterrein. Ook de pers was lovend. Met dit ontwerp heeft cepezed bewezen dat er weinig nodig is om een saai bedrijfsgebouw smoel te geven, was het oordeel. Het vakblad Bouw schreef: ‘De ronde vorm geeft het een eindeloosheid en schoonheid, die je op bedrijventerreinen zelden aantreft.’
utrecht / nederland

opdrachtgever
langerak wielen, utrecht