vorige pagina
english zoeken route & contact
volgende pagina

kantoor breda

De opdracht betrof een ontwerp voor het nieuwe hoofdkantoor van Rasenberg Vastgoed in Breda. cepezed heeft een ontwerp gemaakt gericht op optimale functionaliteit en een hoge verblijfskwaliteit met comfortabele werkplekken. Het ronde gebouw heeft daarin een representatieve en alzijdige uitstraling en staat vrij in het landschap waardoor het een optimale verbinding met de groene omgeving rondom heeft. Ook is goed nagedacht over flexibiliteit en eventueel veranderlijk gebruik in de toekomst. Daarnaast was het pand gemakkelijk, snel, soepel en gecontroleerd te realiseren.

Het gebouwontwerp heeft een heldere opzet met drie lensvormige beuken binnen een cirkelvormige hoofdstructuur. Centraal tussen de bouwbeuken ontstaat over de volledige hoogte een atrium met de contour van een driepuntige ster. De vorm van het atrium en de glazen materialisatie van zowel het atriumdak als de gevels zorgen voor uitstekende daglichttoetreding en lange zichtlijnen. Het gebouw reflecteert zo de openheid en transparantie die Rasenberg wilde uitstralen.

De ruimten direct langs de gevel zijn bestemd voor verschillende typen kantoorconcepten en de open vloeren langs het atrium voor bijzondere functies als ontmoetingsplekken, informele werkplekken en koffiepunten. De interne indeling en inrichting stimuleren op die manier ontmoeting, interactie en kennisdeling binnen een uitnodigende, dynamische en inspirerende werkomgeving.

Het ontwerp van cepezed is niet gekozen als de winnaar van de architectenselectie. Het hele traject is uiteindelijk afgelast wegens faillissement van Rasenberg Vastgoed; de nieuwbouw is nooit gerealiseerd.

breda / nederland

vorige pagina
volgende pagina