Links klein
Engels Mail
Rechts klein

multifunctioneel complex hangzhou

Op uitnodiging van de Chinese Winland Real Estate Group neemt cepezed deel aan de besloten internationale architectuurcompetitie voor een multifunctioneel gebouw in de Chinese metropool Hangzhou. De opgave betreft het architectonisch ontwerp voor een complex met onder meer drie lagen parkeren, 400 luxe appartementen, hotels, winkels en galeries. De locatie, nabij het Grand Canal, ligt ingeklemd en vormt een verbinding tussen een belangrijk toekomstig metrostation aan de oostzijde en een vijfentwintig eeuwen oud tempelcomplex aan de westzijde. Vier grote verkeersaders begrenzen de prijsvraaglocatie. Gebouwd op een ondergrondse parkeergarage behelst het ontwerp een uitgebreid ensemble van gebouwen, torens en overhangende volumes geordend rondom twee structurerende verbindingsboulevards. De randen van het complex openen zich naar de omliggende straten; royale stedenbouwkundige entrees verlenen toegang naar het groene, levendige en intieme binnengebied. De parkachtige omgeving biedt met een keur aan verblijfsplekken, wandelpaden en chique gebouwplinten voorzien van horeca en retail een rustig en ruimtelijk tegenwicht aan de stadshectiek buiten het complex. Met een plotgrootte van circa 190 bij 260 meter en een totaal van 120.000 m² aan programma is een goede aansluiting met de omgeving van essentieel belang, evenals het oplossen van de logistieke vraagstukken, de ruimtelijke beleving voor het winkelende publiek, de duurzaamheidsambities en de materialisatie van het gehele project. Ook zijn de menselijke schaal binnen het grote complex, een zeer goede daglichttoetreding voor alle woningen en een optimale toekomstgerichte flexibiliteit van de kantoorgebouwen belangrijke thema’s in het ontwerp.


opdrachtgever
winland group

Links klein
Rechts klein