shell hoofdkantoor den haag

Ontwerp voor de herontwikkeling van het Shell hoofdkantoor in Den Haag. De herstructurering van de campus en het ontwerp voor het nieuwe Commons-gebouw zijn direct gericht op het versterken van samenhang en verbinding; Tussen de verschillende gebouwen, tussen de gebouwen en de campus en tussen de campus en stad, alsook tussen de medewerkers van Shell onderling en tussen Shell en haar stakeholders. In overeenstemming met een integrale aanpak waarin elke beslissing is gebaseerd op een matrix van keuzen heeft cepezed maximaal ingezet op de waarde voor de medewerkers, efficiëntie bedrijfsvoering en functionele doelmatigheid.
Het ontwerp voor het nieuwe Commons-gebouw is eigentijds, state of the art en technologisch vooruitstrevend. Bovenal is de ruimtelijke opbouw intrigerend, verbindend, multifunctioneel en flexibel. Daarmee biedt het een comfortabele, gezonde en uiterst duurzame werkomgeving. Het gebouw straalt een sterk identiteit-georiënteerde sfeer uit terwijl het ook is gestoeld op een kosten-efficiënte, zeer rationele en systematische opzet dat gemakkelijk wijzigingen en/of uitbreidingen adapteert.
De Commons-nieuwbouw vervult een cruciale rol in de toekomstgerichte commerciële en internationale ambities. Het zal diverse functies omvatten zoals een bedrijfsrestaurant, fitness & health ruimtes, een opleidingscentrum en tal van andere gemeenschappelijke voorzieningen.

den haag