vorige pagina
english zoeken route & contact
volgende pagina

multifunctioneel complex kaaidistrict

In opdracht van consortium Denderoever NV heeft cepezed het masterplan opgesteld voor de ontwikkeling van de Pendelparkingsite, nabij het centraal station van Aalst. Onderdeel van dit masterplan is de ontwikkeling van een grootschalig multifunctioneel gebouw van circa 45.000 m² dat onder meer wonen, retail, een ondergrondse parking en een riant dakpark omvat.
Het driehoekige plot is begrensd door de rivier de Dender aan de oostkant, de Denderstraat met woningbouw van drie tot vier lagen aan de westkant en de Denderpromenade met de thans in aanbouw zijnde pendelparking aan de zuidzijde. Het gebouw sluit architectonisch aan op die drie verschillende stedenbouwkundige condities.
De tweelaagse plint bevat met name commerciële functies en is vormgegeven als een solide en kloek basement voor de vijf bovenstaande woontorens. Uitgangspunt voor de appartementen is hoogwaardig stedelijk wonen in een mooie groene omgeving. Een viertal woontorens wordt gepositioneerd langs de landschappelijke Denderoever. Aan de kant van de pendelparking komt de vijfde toren. Aan de Denderstraat wordt de ruimte tussen de twee torens opgevuld met twee lagen woningbouw zodat deze straatwand aansluit op de schaal van de tegenoverliggende bebouwing. De woontorens aan de Dender variëren in hoogte van acht tot tien bouwlagen om een levendig aanzicht te genereren. Voor een zekere stoerheid en grootschaligheid zijn steeds twee etages visueel tot een laag gesmeed. Op hun beurt verspringen de lagen onderling licht van elkaar en geven de woontorens zo een dynamisch karakter. De woningen variëren van compacte studio’s tot royale appartementen, allen met een riant uitzicht en een ruime private buitenruimte. Tot slot bevat de plint langs de Denderoever duplexwoningen of kleine bedrijfsruimtes.
Met een aanzienlijk grondpakket kunnen volwaardige bomen en bosschages op het dak groeien zodat de ruimte echt het karakter van een park krijgt. Het dakpark kan voorzieningen bevatten als een moestuin en een crèche met eigen speelplaats en onttrekt zich door zijn ligging op de tweede verdieping aan het rumoer van de stad.

aalst / belgië

opdrachtgever
denderoever nv (bestaande uit psr en besix red)

vorige pagina
volgende pagina