Links klein
Engels Zoeken Mail
Rechts klein

innovationszentrum, berlin-adlershof, duitsland

Dit innovatiecentrum is een verzamelgebouw voor jonge bedrijven in de IT-sector, gebouwd op een ongunstig gevormd kavel waarvoor een maximale bouwhoogte van zes lagen was voorgeschreven. Om het aanzienlijke programma op een prettige manier onder te brengen, kwam cepezed met de verrassende oplossing slechts een deel van de kavel te gebruiken en twee lagen hoger te bouwen dan eigenlijk mocht, maar de eerste vier verdiepingen grotendeels in glas uitgevoerd open te werken. Hierdoor is een transparante stedelijke binnenruimte ontstaan die precies de hoogte van het tegenoverliggende gebouw heeft. Ondanks de grotere totaalhoogte sluit het ontwerp zo toch opmerkelijk goed aan bij de tamelijk gesloten omgevingsbebouwing. In lengterichting wordt het gebouw verdeeld door een vijf meter breed atrium met een transparant dak dat de ruimte royaal van daglicht voorziet. 'Zwevende eilanden' in de centrale hal fungeren als sociale ontmoetingsplek. De kantoren zijn volledig vrij indeelbaar.
berlijn-adlershof / duitsland

opdrachtgever
wista management gmbh, berlijn

Links klein
Rechts klein