Links klein
Engels Mail
Rechts klein

de boog & stieltjesblok

500 m² commerciële ruimten en 45 premiekoopwoningen van zo'n 100 m² in het Entrepotgebied op de Rotterdamse Kop van Zuid. Het ontwerp was tevens deel van een stedenbouwkundige opgave. Samen met woon- en werkgebouw De Evenaar en het multifunctioneel gerenoveerde Entrepotgebouw De Vijf Werelddelen (beide eveneens door cepezed gerealiseerd) moest het woonblok een aantrekkelijke stedelijke eenheid gaan vormen. Daarnaast was voor een groot aantal woningen slechts een beperkt volume beschikbaar. Als oplossing voor zowel het ruimtegebrek als de stedenbouwkundige opgave is een complex, getand uitwaaierend, halfrond bouwblok ontworpen. De buitenzijde van de ronding fungeert als wand van het publieke Entrepotplein, de andere zijde begrenst een meer beschut binnengebied met groen en parkeerruimte voor omwonenden. Door de uitwaaierende vorm hebben alle appartementen vanaf de woonkamer en het balkon direct zicht op het water van de naastgelegen Binnenhaven.
rotterdam / nederland

opdrachtgever
mabon bv, rijswijk

Links klein
Rechts klein