bedrijfsverzamelgebouw waldorpstraat

Integraal tot stand gekomen bedrijfsverzamelgebouw langs het spoortraject Rotterdam-Den Haag. Het gebouw is ontwikkeld door zusterbedrijf cepezed systems, ontworpen door cepezed zelf en gebouwd door zusteronderneming Bouwteam General Contractors. In alle stadia van het proces hebben deze partijen nauw samengewerkt en contact onderhouden. De doorlopend voedende inbreng en afstemming van multidisciplinaire expertise heeft dan ook geleid tot een optimaal bruikbaar, hoogwaardig bedrijfspand met een excellente uitstraling. Het gebouw is ruim 165 meter lang en bevat drie bedrijfsunits met een totale oppervlakte van ruim 5.500 m2 verdeeld over de begane grond en entresols. De afzonderlijke gebruikers kunnen zich onderscheiden door in de gevel geïntegreerde reclame-uitingen. Een van de units herbergt een groothandel in verfbenodigdheden. Een ander bouwdeel huisvest een innovatieve, milieuvriendelijke autowasstraat van liefst 50 meter lang waarin niet minder dan tien auto’s tegelijk gewassen kunnen worden en de wachttijden altijd kort zijn. Na een wasbeurt kunnen klanten hun auto uitzuigen op een van de 38 indoor



stofzuigplaatsen. Omdat het autowasdeel wordt begrenst door een zijgevel van geperforeerd staal, blijft hier doorlopend een licht-, zicht- en klimaatrelatie met buiten bestaan. Het gebouw is met een vaste stramienmaat geheel ontworpen volgens de principes van Industrieel, Flexibel en Demontabel bouwen en is dan ook gemakkelijk uit te breiden of inpandig van extra vloeroppervlak te voorzien. Omdat het deels is ingegraven in het spoortalud, is het gebouw voorzien van een krommend dak dat het uitzicht van treinmachinisten en –reizigers niet verstoort; aan de voorzijde is de hoogte acht meter, aan de spoorzijde slechts vier. Omdat het treinverkeer stof en vonken afscheidt, is het dak van het bedrijfsgebouw voorzien van sedumvegetatie, wat tevens een vriendelijk uitzicht biedt voor de bewoners van een naastgelegen flat. In samenwerking met Rail Infra Beheer, de gemeente Den Haag en de welstandscommissie Den Haag heeft cepezed ook het stedenbouwkundige concept opgesteld voor de hele, anderhalve kilometer lange spoorstrook tussen de Petroleumhaven en de Megastores.
den haag / nederland

opdrachtgever
cepezed systems bv