nederlands consulaat, münchen, duitsland

De opdracht bestond in het ontwerpen van een efficiënte binnenruimte met een open, gastvrije en representatieve sfeer, waarbij wel de consulaire eisen aan veiligheid en vertrouwelijkheid in acht genomen moesten worden. De inrichting moest daarnaast aanzien uitstralen zonder dominant te zijn. Met behulp van lichte kleuren en materialen is een interieur gecreëerd dat verrassend contrasteert met de nogal banale en non-descripte architectuur van het van bedrijfsverzamelgebouw waarin het consulaat is ondergebracht. Het ganggebied was voorheen een donkere, onbestemde zone. Nu zorgen grote gematteerd glazen schuifwanden voor een gevoel van ruimtelijkheid. Door opening van deze wanden kunnen de kantoren worden verbonden, waardoor ruimtelijke variatie mogelijk is en lange zichtlijnen gecreëerd worden. Een goede isolatie zorgt voor privacy en vertrouwelijkheid in gesloten positie. De bekabeling voor communicatie en elektra is opgenomen in de glanzend witte gietvloeren van polyurethaan en is toegankelijk via vloerpotten. Tapijt zorgt voor een goede akoestiek en een behaaglijke sfeer in de werkruimten.
münchen-neuhausen / duitsland

opdrachtgever
ministerie van buitenlandse zaken, den haag