Links klein
Engels Mail
Rechts klein

nutricia research

De Franse multinational Danone heeft zijn Europese R&Dactiviteiten op het gebied van medische en babyvoeding onder de naam Nutricia Research geconcentreerd op het Science Park in Utrecht, dat zich momenteel snel ontwikkelt tot brandpunt van wetenschappelijk onderzoek en kennisintensieve bedrijvigheid op het gebied van Life Sciences. In het nieuwe pand werken ruim vierhonderd medewerkers. Het programma beslaat onder meer een pilot plant, laboratoria, kantoren, opslagcapaciteit, een conferentiecentrum, een café en een restaurant. Het ontwerp is gericht op het scheppen van een open, dynamische en inspirerende omgeving met een hoog comfort en een grote mate van functionaliteit. Het kent veel ruimtelijke diversiteit met lange zichtlijnen, waardoor gebruikers zich er zowel goed in kunnen oriënteren als talrijke in- en externe uitzichten genieten. De hoofdstructuur bestaat uit een vierhoekige plattegrond met twee schuine zijden, waarin twee grote uitsparingen als atria fungeren. Het gebouw kent zo uiteindelijk drie hoofdbeuken. Een omgang met luchtbruggen die de atria overspannen, maakt op de verdiepingen deel uit van de logistieke routings. Naast lange zichtlijnen en een gevarieerde beleving garandeert de ruimtelijke structuur een divers en efficiënt ruimtegebruik, waarbij de ruimten geheel flexibel zijn in te delen, kantoren en laboratoria bijvoorbeeld uitwisselbaar zijn en de ontsluiting tevens mogelijkheden biedt tot multi-tenant gebruik. Een zogenaamd ‘plaza’ strekt zich uit over een substantieel deel van de eerste verdieping en omvat tevens de vloervelden van beide atria. Een skybar fungeert als een uitbreiding van het plaza beneden. De dubbelhoge plint is geheel transparant, waardoor het gebouw een uitnodigende uitstraling heeft en tevens zicht biedt op de activiteiten binnen. Daarboven is het pand horizontaal geleed in een afwisseling van donkere gevelbanden en hoge, kozijnloze glasstroken. Het ontwerp is conform cepezed-traditie gebaseerd op een sterk rationeel stramien en volledig gerealiseerd met behulp van geprefabriceerde bouwelementen; één van de redenen waarom het een BREEAM-excellent certificaat voor duurzaamheid heeft behaald.

utrecht / nederland

opdrachtgever
ovg

Links klein
Rechts klein