Links klein
Engels Mail
Rechts klein

bedrijfsgebouw piet boon

Vermaard interieurontwerper Piet Boon was voor zijn studio op zoek naar een nieuw onderkomen. Het vooral op hoogwaardige bedrijfshuisvesting gerichte cepezed projects zag intussen mogelijkheid in een Oostzaans bedrijventerrein langs de Amsterdamse ringweg A10. De partijen sloegen de handen ineen en startten Het Bos Oostzaan, een ontwikkeling met vier in fasen te realiseren multi-tenant bedrijfsgebouwen die gezamenlijk een fraaie eenheid vormen. Het ontwerp is van cepezed in samenwerking met Piet Boon. Het eerste bouwdeel is inmiddels gerealiseerd en huisvest naast het Piet Boon Global Headquarters en gelieerde divisies negen bedrijfunits tussen de 250m² en 850 m².

Het pand beslaat grotendeels drie lagen en heeft een wigvormige opzet met aan de brede noordkant een gevel die de ronding van de kavel volgt. De middenzone van het maaiveld is onbebouwd, zodat bezoekers en gebruikers overdekt kunnen parkeren. In de punt van het gebouw ligt op de begane grond de showroom van Piet Boon. Daarboven zijn de studio en de kantoren van de interieurontwerper gevestigd. Aan de zuidoostkant bevindt zich een uitstulpend volume van glas en beton met daarin de entree, lift en trappen voor dit deel van het gebouw. Het noordelijke bouwsegment is gereserveerd voor de bedrijfsruimten verspreid over de verdiepingen. Deze zijn zowel separaat als in combinatie te verhuren.

De gevels zijn verticaal geleed in een afwisseling van transparante en gesloten delen. De gesloten delen bestaan uit sandwichpanelen met een subtiel gezeefdrukte trespa buitenafwerking die bijdraagt aan een bijzondere aanblik en uitstraling. De westgevel laat zich deels aanzien als scherm van verticale houten lamellen. Op het maaiveld bevindt zich hierachter de parkeerzone. Ter plaatse van een uitsparing halverwege het bouwvolume fungeert het scherm tevens als borstwering voor het achtergelegen dakterras op de eerste verdieping.

Het gebouw is duurzaam geklimatiseerd middels een aardbron met warmtepomp, wat leidt tot lage exploitatiekosten en onafhankelijkheid van de energieprijsontwikkeling.

De oplevering van het tweede gebouw binnen Het Bos Oostzaan vindt eind 2011 plaats. De realisatie van het derde en vierde gebouw is al in gang gezet.
oostzaan / nederland

opdrachtgever
het bos oostzaan

Links klein
Rechts klein