menu sluiten

logistiek & milieu tijdens de constructie al een prachtig gebouw

lucas van der wee

Dit voorjaar wordt Logistiek & Milieu opgeleverd, het logistieke centrum van de TU-Delft. cepezed ontwierp een hybride constructie van staal en hout, net als altijd liefdevol gedetailleerd.

De spectaculaire constructie met gekromde houten spanten en gebogen stalen liggers is inmiddels bekleed met een dak en gevel. Het dak ligt - op een baan glas na - vol pv-panelen én is een biodivers groendak. De gevels aan de binnenplaats zijn bekleed met cortenstaal, met een levendig ritme van smalle platen in de bovenste geleding en een rustige afwisseling van brede platen, glas en deuren in de onderste. Aan de buitenzijde is het afvalstation ingebed in een aarden wal voorzien van beplanting en een stedelijke, cortenstalen gevel aan de Heertjeslaan.

Logistiek & Milieu laat ook in de afwerking binnen zien hoe houtbouw kan bijdragen aan een duurzamere en milieuvriendelijkere bouwsector. Hier is waar mogelijk (gelamineerd) hout gebruikt voor wanden, plafonds en daken. Naast het gebruik van hout en zonnepanelen worden het dak, de aardwallen en het terrein gebruikt voor het versterken van de lokale biodiversiteit.

Logistiek & Milieu is bedoeld voor de opslag en distributie van laboratoriumbenodigdheden van verschillende faculteiten. De grote overspanning met de houten spanten houdt de plattegrond open en is daarmee flexibel in te delen. Mochten logistieke processen in de toekomst wijzigen, dan kan dit eenvoudig worden gefaciliteerd.

De TU Delft hanteert hogere milieunormen dan wettelijk verplicht en ziet Logistiek & Milieu als een voorbeeldproject van duurzaam, circulair en natuurinclusief bouwen op de Delft Science Campus TU Delft Campus Zuid.


→ lees meer op de projectpagina

lucas van der wee
lucas van der wee
lucas van der wee
lucas van der wee
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000