menu sluiten

cepezeds jasper manders wint architenten challenge

jasper manders

Jasper Manders (31), bouwkundig ingenieur bij cepezed, is de winnaar van de eerste ArchiTenten Challenge! De van oorsprong zeskoppige jury beoordeelde de 66 inzendingen op ruimtelijke creativiteit, innovatief karakter en duurzame gebruikswaarde. Eind april werd Manders al verkozen als finalist. cepezed-partner Ronald Schleurholts was initieel ook jurylid, maar toen Manders tijdens de eerste beraadslagingen al direct sterk in beeld kwam, heeft hij zich uit de verdere beoordelingen teruggetrokken.

Manders mag zijn Inside out There-ontwerp nu realiseren in samenwerking met Karsten Tenten. Het resultaat krijgt vervolgens een ereplek op het festival Lowlands in Biddinghuizen, dat dit jaar plaatsvindt van 16 t//m 18 augustus. Jurylid en Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg: ‘Deze winnaar is een verrijking voor het campinglandschap van het festival: het is een innovatieve tent, die bovendien kan worden geconfigureerd tot een collectieve tent. Een duurzaam alternatief ook voor de vele wegwerptentjes die elk jaar op de camping worden achtergelaten.’

De Inside out There is een tweepersoonsfestivaltent met een razendsnel opblaasbare constructie. Er zijn geen scheerlijnen voor nodig en maar een paar haringen. De tent heeft een hogere en lagere kant en kan aan beide zijden open, zodat automatisch luchtcirculatie voor verkoeling ontstaat. Ook fijn: je kunt er zowel in liggen, zitten als staan. Bovendien is het mogelijk de tentjes op zo’n manier te schakelen dat er een gemeenschappelijke binnenruimte ontstaat. Zo’n configuratie voor 10 personen (5 tenten) wordt nu gebouwd voor Lowlands.

De winnaar en overige twee finalisten presenteren hun ontwerp tijdens de Architecture Now die BNA en Pakhuis de Zwijger organiseren op 11 juni. Zie voor het programma de website van Pakhuis de Zwijger.

De ArchiTenten Challenge is een initiatief van Lowlands en de BNA. De ontwerpwedstrijd daagt jonge architecten en architectuurstudenten tot 35 jaar uit om de gaafste tent ooit te ontwerpen voor de leukste kampeerders van Nederland: de Lowlands-campinggasten. BNA wil met de ArchiTenten Challenge op een kleinschalige, ludieke manier aandacht vragen voor de kracht van ontwerpen voor de verduurzaming van ons leven.

jasper manders
jasper manders
jasper manders
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000