menu sluiten

Inholland viert start nieuwbouw in Amsterdamse Sluisbuurt met virtual tour

Inholland Amsterdam cepezed

De nieuwbouw van Inholland Amsterdam in de Sluisbuurt op het Zeeburgereiland gaat vandaag van start. Medewerkers, studenten en de bewoners van de Sluisbuurt kunnen vanmiddag alvast via virtual reality het nieuwe gebouw ontdekken dat cepezed heeft ontworpen. Bouwcombinatie Visser & Smit Bouw | HOMIJ Technische Installaties gaat het hogeschoolgebouw realiseren, dat naar verwachting in 2024 gereed is.

blikvangers
Dankzij een virtuele tour van cepezed kunnen geïnteresseerden binnen in het nieuwe gebouw rondkijken. “Een van de blikvangers is de beplanting op het dak”, schrijft Inholland in een persbericht. “Ook de flexibele indeling van de ruimten en de grote hoeveelheid daglicht van buiten vallen op. Andere pronkstukken in het gebouw zijn de hightech laboratoria, die de Life Sciences-opleidingen straks delen met het ROC van Amsterdam. Dit bevordert een soepele doorstroom van mbo’ers naar het hbo.”

interdisciplinaire samenwerking
Door vrijwel alle opleidingen uit Amsterdam en Diemen in één gebouw onder te brengen, versterkt Inholland de onderlinge samenwerking en onderwijsinnovatie. De hogeschool levert daarmee haar bijdrage aan maatschappelijke vraagstukken in de metropoolregio Amsterdam die om een interdisciplinaire samenwerking vragen. Zo heeft Inholland het ‘Sluislab’ ontwikkeld op Zeeburgereiland. Binnen dit Living Lab bedenken studenten van verschillende opleidingen samen met onderzoekers en partners uit de wijk concepten die bijdragen aan de ontwikkeling van dit gebied.

menselijke metropool
“De ambitie van Amsterdam is om een menselijke metropool te bouwen. Bij gebiedsontwikkeling willen we daarom niet uitsluitend woningen bouwen, maar een complete stad. Daar horen dus ook voorzieningen bij zoals bedrijven, scholen en sport. We zijn dan ook blij dat Inholland voor Amsterdam en de Sluisbuurt heeft gekozen. Bijna 7000 studenten brengen levendigheid en leergierigheid naar Amsterdam”, aldus wethouder Marieke van Doorninck van Ruimtelijke Ontwikkeling en Duurzaamheid.

Bekijk de virtual tour van Inholland Sluisbuurt.

cepezed
inholland

Winterlezingen Sluisbuurt
Arcam, hét centrum voor architectuur in Amsterdam, organiseerde afgelopen voorjaar een reeks van vijf Winterlezingen over de Sluisbuurt. Aflevering 3 had het thema 'Onderwijs en campusvorming', waarin Ronald Schleurholts -architect en partner bij cepezed- vertelt over het ontwerp van het nieuwe schoolgebouw van Hogeschool Inholland.
Bekijk de video hieronder.

contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000