menu sluiten

Onderkomen Dulon College wordt toekomstbestendig herontwikkeld

cepezed

Het gebouwencomplex en het omliggende terrein van het Dulon College in Ede wordt toekomstbestendig herontwikkeld. In plaats van volledige sloop wordt het bestaande casco hergebruikt. Dit past beter bij de duurzaamheidsambities van de opdrachtgever en cepezed. De modernisering resulteert in een compactere, lichtere en onderwijsstimulerende omgeving. Een bijgebouw zal plaats maken voor een groot en groen voorplein waarop buurtbewoners uitkijken. Vanmiddag wordt de start van de werkzaamheden feestelijk ingeluid met een ‘nieuwbouwfestival’.

prikkelarme en veilige omgeving
Het hoofdgebouw heeft momenteel drie zijvleugels, waartussen tientallen auto’s geparkeerd staan. Die parkeerplekken gaan plaatsmaken voor extra onderwijsruimtes, een ruim, daglichtrijk atrium en een groene binnentuin. De vleugels worden op de uiteinden aan elkaar verbonden, waardoor er nieuwe logische looproutes ontstaan en het schoolgebouw meer één natuurlijk geheel wordt. Ook is in het ontwerp rekening gehouden met een groep kwetsbare studenten, die behoefte hebben aan een prikkelarme en veilige omgeving.

duurzame investeringen in gebouw en mens
Met de transformatie wordt het Dulon College een bijna energieneutraal gebouw (BENG). Dat is te danken aan een compleet nieuwe hoogisolerende gevel, zo’n 1.900 m² zonnepanelen op het dak, een WKO-installatie, vloerverwarming en spuiventilatie. Ook is ingezet op het label Frisse Scholen Klasse B voor een gezond binnenklimaat. Er wordt dus niet alleen duurzaam geïnvesteerd in het gebouw, ook in het welzijn van de mensen die hier werkzaam zijn en in de studenten die hier werken aan hun toekomst.

foodtrucks
In een ambiance van foodtrucks en muziek zullen medewerkers, scholieren en buurtbewoners de start van de werkzaamheden vandaag informeel gezamenlijk vieren. Tijdens de verbouwing van het hoofdgebouw zullen scholieren en personeel tijdelijk verhuizen naar het bijgebouw, dat uiteindelijk verwijderd zal worden. Het gehele project is naar verwachting eind 2023/begin 2024 gereed. Voor de Christelijke Onderwijs Groep, waar het Dulon College onder valt, ontwierp cepezed ook het naastgelegen nieuwe Technova College.

Bekijk meer beelden van het ontwerp op de projectpagina.

cepezed
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000