menu sluiten

start bouw 22.500m² multi-tenant onderzoeksgebouw

cepezed

In april 2019 werd bekend dat cepezed en cepezedinterieur het R&D innovatiecentrum Accelerator op het Utrecht Science Park (USP) gingen ontwerpen. Amper een jaar later is de bouw recent gestart! De nieuwbouw wordt gerealiseerd door BAM Bouw en Techniek en is een ontwikkeling van Kadans Science Partner, die het gebouw ook exploiteert.

flexibel samenwerkingsgericht ontwerp

Het 22.500m² tellende, prominent zichtbare gebouw bij de entree van het USP wordt een levendig centrum met kantoren, laboratoria, parkeerfuncties, meet & greet-faciliteiten en een reeks algemene voorzieningen als een vergadercentrum en een uitgebreid restaurant, die zijn ondergebracht in de transparante plint.

De twaalf verdiepingen tellende generieke structuur is superflexibel ontworpen. Hierdoor konden de ontwerppartners en bouwer al in een vroeg stadium samen engineeren en kon de omgevingsvergunning al snel aangevraagd. Parallel daaraan maakten we de indelings- en interieurontwerpen voor de specifieke huurders. Het gebouw heeft al gelijk vanaf initiatief veel interesse gewekt.

Accelerator heeft een sterke focus op samenwerking en verbinding. Zo komt er een auditorium voor 250 personen dat door een diversiteit aan bedrijven, organisaties en instellingen op het park te gebruiken is, waardoor het gebouw ook bijdraagt aan een levendige campuscommunity. De verdiepingen hebben op verschillende plekken dubbelhoge, speciaal ingerichte ruimten die ontmoetingen tussen de verschillende huurders onderling stimuleren en faciliteren.

duurzaamheid
Accelerator is gericht op een BREEAM-NL Excellent-certificering. In het flexibele ontwerp is onder meer veel aandacht besteed aan duurzaamheid en een aangename, gezonde werkomgeving. Dit komt onder meer tot stand door een hoge mate van daglichttoetreding, veel groen en pv-panelen op het dak.

vlotte realisatie

Hoofdgebruikers worden Genmab en Merus, beide beursgenoteerde biotechbedrijven die zich richten op de ontwikkeling van innovatieve therapieën tegen kanker. Voor eerstgenoemde ontwierpen cepezed en cepezedinterieur eerder ook al een ander onderzoeksgebouw. Dat krijgt middels een loopbrug nu een directe verbinding met Accelerator. Mede door de goede samenwerking met ook de overige huurders en stakeholders (Universiteit Utrecht en de stichting Utrecht Science Park) is de verwachting dat de bouw net als het ontwerpproces voorspoedig zal verlopen. De modulaire opzet met toepassing van veel geprefabriceerde elementen die alleen nog maar droog geassembleerd hoeven te worden, draagt daaraan belangrijk bij. Zo bestaat de gevel uit grote, uit glas en dichte delen samengestelde elementen van 1,8 bij 4 meter, waarmee de schil snel gedicht is.

cepezed
cepezed
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000