menu sluiten

start bouw eenheidsbureau politie in den haag

Op de Binckhorst in Den Haag wordt momenteel een Eenheidsbureau voor de Nationale Politie gebouwd. Afgelopen vrijdag ging de eerste paal de grond in. Over circa 3 jaar is het gebouw gereed.

spectaculaire binnenstraat

Het Eenheidsbureau wordt een groot gebouw, van 48.000m2 en 6 verdiepingen, waar rond de 2200 mensen gaan werken. Het ontwerpen was een complexe puzzel vanwege de grote diversiteit aan functies. Er komt een cellencomplex, maar bijvoorbeeld ook een laboratoriumachtige afdeling voor forensisch onderzoek en veel kantoorruimte. Een spectaculaire binnenstraat met hellingbanen ‘snijdt’ het gebouw in de lengte doormidden, zodat je kunt parkeren op de tweede, derde en vierde verdieping.

kit-of-parts

Voor de constructie koos cepezed net als bij veel andere gebouwen voor een kit-of-parts, met prefab elementen, en een grote overspanning. Dat bespaart materiaal en de vloervelden blijven vrij van constructieve elementen, waardoor de functies per verdieping in de toekomst nog relatief makkelijk kunnen wijzigen. Voor de bouw die nu begint, betekent het dat er snel kan worden gewerkt en dat er minder overlast is op de bouw.

partners

cepezedinterieur ontwerpt de binnenwereld van het nieuwe Eenheidsbureau. Buro Sant en Co is de betrokken landschapsarchitect en verzorgt onder meer de inrichting van de daktuin. Nelissen Ingenieursbureau b.v. is de partner voor installaties, bouwfysica, brandveiligheid en duurzaamheid, IMD raadgevende ingenieurs voor de constructies en Multical is de kostendeskundige. Bam Bouw en techniek is de aannemer


Meer weten over het ontwerp?

contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000