menu sluiten

start tijdelijke verbinding nieuwe pier

schiphol

Gisteravond iets voor middernacht is het eerste prefab deel geplaatst van de tijdelijke verbinding tussen de nieuwe A-pier en de bestaande B-pier! De corridor koppelt de nieuwe pier aan de rest van Schiphol totdat ook de nieuwe terminal gereed is.

geprefabriceerde modules

De verbinding heeft een lengte van 250 meter en een breedte van 12,6 meter. De gang wordt deels geplaats over de hoofdroute van dit deel van de luchthaven, waarover onder meer transport van bagage, passagiers en brandstof plaatsvindt. De passage bestaat uit negen delen. Het centrale deel is grondgebonden, is afgelopen december al op locatie gebouwd en zorgt ook belangrijk voor de stabiliteit van de gang. De andere delen staan op kolommen, zijn modulair en de afgelopen periode op de bouwplaats van de A-pier samengesteld. Gisteravond werd het eerste naar zijn positie gereden.

transparantie

Binnen is de passage voorzien van acht loopbanden. Aan ‘airside’ is de gevel volledig transparant, waardoor zo veel mogelijk daglicht binnenvalt en passagiers optimaal zicht hebben op het vliegverkeer.

strak geplande plaatsing

De positionering van de verschillende delen vergt een strakke planning. Omdat werkzaamheden moeten plaatsvinden binnen uren dat er geen vliegverkeer is, is steeds maar een paar uur beschikbaar. Voor de aansluiting op de B-pier wordt hieruit een deel van de bestaande gevel verwijderd.

De ingebruikname van de nieuwe A-pier komt met de nieuwe verbinding weer een stap dichterbij!

schiphol
schiphol
cepezed
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000