menu sluiten

interieur Grachtenpand Amsterdam

bekijk

interieur Grachtenpand Amsterdam 

Met ‘Japans minimalisme’ als stilistisch uitgangspunt heeft cepezedinterieur voor een achttiende-eeuws Amsterdams grachtenpand een compleet nieuwe inrichting ontworpen. Het toevoegen van eikenfineer, glas en witte oppervlakten brengt rust en accentueert het monumentale karakter. De trap en enkele andere functies zijn slim geclusterd in het hart van het pand. Zichtlijnen zijn zorgvuldig zo lang mogelijk gemaakt. Daardoor ogen de verdiepingen ruim en valt daglicht optimaal binnen.

  • opdrachtgever(s)
  • particulier
  • locatie
  • Amsterdam
  • gebruiker(s)
  • particulier
  • expertise
  • cepezed interieur
Lucas van der Wee

sober maar warm  

Het kleurenpalet is sober, maar warm: eikenfineerwanden en een eiken vloer zijn gecombineerd met witte lak, witte ‘solid surfaces’, matzwarte coating en profielen en plinten van zwart staal. De nieuwe interieurelementen houden optimaal rekening met de bestaande ramen, balken en spanten. Hoewel duidelijk herkenbaar als nieuw, zijn toevoegingen door de keuze voor terughoudende kleuren en materialen nergens opdringerig.

Lucas van der Wee

trappenhuismeubel  

Een deel van de grote, nieuwe kasten heeft ook een functie als scheidingswand, of loopt over in een ander meubel. Het trappenhuis in het hart van de woning is een kunstzinnig object an sich, totaal bekleed met eikenfineer. Het verbindt de woning van de tweede verdieping tot en met de zolder. Er zijn, al dan niet zichtbaar, ook andere functies in opgenomen, zoals een warmteterugwininstallatie en een toilet. Aan de buitenzijde functioneert het ‘trappenhuismeubel’ onder meer als boekenkast in de woonkamer.

Lucas van der Wee

daglichtrijke werkruimte  

Overleggen, werken en je fiets stallen: de werkruimte op de begane grond is ruim opgezet en multifunctioneel. Door de voormalige steeg met grote openingen in de tussenmuur bij de ruimte te trekken, valt het daglicht door de dakramen van de ‘steeg’ op natuurlijke wijze in de werkruimte. Aan de andere zijde zijn kasten, installaties en de dikke, brandwerende schuifdeur naar de gang weggewerkt in een lange wand van matzwart HPL.

Lucas van der Wee
Lucas van der Wee

eerste en tweede etage  

Op de eerste etage zijn twee slaapkamers en een badkamer gesitueerd. Het trappenhuismeubel verdeelt de open verdieping daarboven in een zithoek en een keuken, zonder dat dit afbreuk doet aan de ruimtelijkheid. Aan de ene zijde loopt de vloer door, aan de andere zijde schermt een binnenraam de zithoek af. Omdat het daglicht er aan alle kanten omheen valt, manifesteert het trappenhuis zich hier nog nadrukkelijker als de kern van de woning.

Lucas van der Wee
Lucas van der Wee

privacy met schuifpanelen  

Op de derde etage is de masterbedroom te vinden. Een lange zichtlijn van voren naar achter, langs de kern met het trappenhuis, verbindt het slaapgedeelte met een luxe badkamer. Schuifpanelen van aluminium lamellen met houtfineer en matglas waarborgen de privacy en filteren de lichtinval. Vanuit de deze etage leidt de trap naar de zolder, waar een sportruimte is en een glazen deur toegang geeft tot een dakpatio.

Lucas van der Wee
Lucas van der Wee
Lucas van der Wee

partners

  • interieurontwerp: cepezedinterieur
  • projectmanagement: DABT Architectural development
  • uitvoering, bouwkundig en maatwerk interieur: ISSOS
  • installaties: TREE Delft installatieadvies
  • lichtontwerp: Frans van Hooijdonk
  • exterieur, renovatie en vergunningen: Floor de Voogt architectuur & interieur
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000