menu sluiten

International Student House 

cepezed ontwierp een groot International Student House in Delft voor studentenhuisvester DUWO. In het nieuwbouwcomplex binnen het plan TU-Noordgebied wonen buitenlandse (gast)studenten.

  • opdrachtgever(s)
  • duwo
  • locatie
  • Delft
  • gebruiker(s)
  • studenten
  • expertise(s)
  • cepezed, cepezedinterieur
cepezed

Rechthoekige wooncompositie  

Het plan TU-Noordgebied langs de Schie is een nauwe samenwerking tussen de TU Delft, DUWO en de gemeente. cepezed besteedde veel aandacht aan de aansluiting van het ISH (International Student House) op de omliggende monumentale bebouwing.

De nieuwbouw bestaat uit twee u-vormige bouwblokken van deels vijf, deels zes en deels tien bouwlagen. Samen vormen zij een rechthoekige compositie. Ruime doorgangen in de lange zijden van de rechthoek verbinden de verschillende delen van de openbare ruimte: een plein aan de professor Schermerhornstraat, een binnenhof tussen de bouwblokken en een park.

Rechthoekige wooncompositie
cepezed
lucas van der wee | cepezed

Cortencassettes die passen bij de buurt  

Het ISH heeft 332 units voor zo’n 350 internationale studenten. Het gebouw heeft een bijna volledig betonnen constructie met gevels die bestaan uit een metalstud-systeem. De buitenbekleding is van cortencassettes, die in uitstraling mooi aansluit bij de bakstenenarchitectuur van de omliggende, monumentale gebouwen.

De hoofddraagconstructie van de trappenhuizen bestaat uit een stalen skelet. Daarop is het glas zonder toepassing van kozijnprofielen direct aangebracht.

Cortencassettes die passen bij de buurt
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed

Studenten wonen in een woongroep  

De studentenkamers zijn circa 16 m² groot en hebben een eigen douche, toilet en wastafel. Elke woongroep met een gezamenlijke keuken en balkon heeft zes tot acht kamers.

Studenten vinden ook veel faciliteiten buiten hun kamer. In de dubbelhoge, transparante plint langs het plein maakte cepezed bijvoorbeeld een restaurant met terras en een gemeenschappelijke ruimte. Deze ruimte ontwierp cepezedinterieur.

Studenten wonen in een woongroep
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed

Wassen en stallen  

Studenten kunnen gebruikmaken van voorzieningen als een wasserette, opslag van huisvuil en inpandige fietsenstallingen. In een grote transparante uitkraging aan de westkant zijn commerciële ruimtes te vinden. De ruimtes hebben splitlevel vloeren en kijken uit op de rivier. De 's avonds verlichte trappenhuizen op de gebouwkoppen grenzen aan het binnenhof.

Wassen en stallen
lucas van der wee | cepezed

partners

  • opdrachtgever: duwo
  • interieurontwerp: cepezedinterieur
  • landschapsontwerp: buro lubbers
  • constructies: pieters bouwtechniek
  • installaties: viac
  • bouwfysica & duurzaamheid: lbp | sight
  • hoofdaannemer: waal bouw
  • e-installateur: so elektrotechniek
  • w-installateur: steboma
  • staalconstructie: bentstaal
  • gevels: leebo

prijzen & nominaties

  • nationale duurzaamheidsprijs staal | woningbouw | 2018
klik om door te gaan