menu sluiten

Lan Handling Technologies 

Lan Handling Technologies develops, manufactures and installs handling systems for the food and pharmaceutical industries. The strong growth of the internationally operating company demanded different accommodation. Lan therefore asked cepezed for a new building that would support and express their business mentality. cepezed and cepezedinterieur designed the building near Tilburg. cepezedbouwteam assisted in a strategic process and were responsible for coordination of the implementation.

  • opdrachtgever(s)
  • Lan Handling Technologies
  • locatie
  • Tilburg
  • gebruiker(s)
  • Lan Handling Technologies
  • expertise(s)
  • cepezed, cepezedinterieur, cepezedbouwteam

Minimaal onderscheid tussen kantoor en productiehal  

One transparent building with a single atmosphere where the distinction between the offices and the production hall is minimal. That was the brief for the design of the new premises of Lan Handling Technologies on a new building plot in Berkel-Enschot.

Minimaal onderscheid tussen kantoor en productiehal
lucas van der wee | cepezed

Vier parallelle productiestraten  

The almost triangular contour of the approximately 11,000 m² plot was an important starting point for the architectural design. The production hall consists of four parallel lines, each of different lengths. The office is situated at the head of the plot.

Vier parallelle productiestraten
cepezed
lucas van der wee | cepezed

Op expeditie  

Around the hall is the dispatch route, with next to it the parking area for visitors and staff. The dispatch entrances are all at the slanting ends of the production lines, which provide the main shape of the building on the west side with its characteristic saw-tooth structure.

Op expeditie
lucas van der wee | cepezezd

De werkplekken  

The imposing office section at the head is the shortest of the building strips. This part of the building is divided into two zones. The east side includes the conference and meeting rooms. Here there is also a strip along the façade with all the facilities that do not need daylight, such as the technical area and toilets.

De werkplekken
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed

Visuele verbinding  

On the west side of the office volume are the open-plan offices. These are visually connected to every part of the company. They overlook the production hall and the meeting rooms, but also each other via the daylight-rich atrium in the middle of the office block.

Visuele verbinding
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed

partners

  • opdrachtgever: lan handling technologies
  • interieurontwerp: cepezedinterieur
  • constructies: imd raadgevende ingenieurs
  • installaties: nelissen ingenieursbureau b.v.
  • bouwfysica & duurzaamheid: dgmr
  • uitvoeringscoördinatie: cepezedbouwteam
  • staalconstructie: hutten metaal staalbouw b.v.
  • e&w-installateur: hoppenbrouwers techniek b.v.
  • gevels: erdo b.v.
  • glasgevels: ifs building systems
klik om door te gaan