menu sluiten

Ronic en QBTEC 

Langs de A12 in Woerden vind je het bedrijfspand dat cepezed ontwierp voor Ronic, een producent van displaymateriaal en winkelinterieurs. De jury van de Nationale Staalprijs 2004 noemde het pand hét voorbeeld voor meer kwaliteit in de industriële bouw. De huidige gebruiker is QBTEC, een producent van horeca-apparatuur en -meubilair.

  • opdrachtgever(s)
  • Ronic
  • locatie
  • Woerden
  • gebruiker(s)
  • QBTEC
  • expertise(s)
  • cepezed, cepezedbouwteam
lucas van der wee | cepezed

Slim omgaan met de ruimte  

Om grote bouwmassa’s te voorkomen, mocht de grond slechts voor een beperkt deel bebouwd worden. Voor de huisvesting was echter veel ruimte nodig. Daarom heeft het pand een rechthoekige vorm die, binnen de rooilijn, de hele kavel bestrijkt. Uit deze vorm zijn een aantal grote patio’s gespaard.

Slim omgaan met de ruimte
lucas van der wee | cepezed

Dagelijkse dosis daglicht  

Ter hoogte van de patio’s is het profiel van de stalen gevelbekleding doorgetrokken in 50% geperforeerd rvs. De patiogevels zelf zijn uitgevoerd in glas. In combinatie met de grote vides in de verdiepingsvloer kan het daglicht zo tot diep in het gebouw doordringen.

Dagelijkse dosis daglicht
lucas van der wee | cepezed

Het interieur  

Het kantoorgebouw van QBTEC in Woerden biedt verschillende ruimtes. Je vindt er kantoren, een ontvangsthal, showroom, bedrijfsrestaurant, productieruimtes, opslagruimtes en een expeditiekuil. De vorm en indeling van het pand zijn vooral bepaald door het productieproces van de gebruiker en de langgerekte afmetingen van de kavel.

Het interieur
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed

partners

  • opdrachtgever: ronic
  • constructies: IDCS engineering
  • installaties & brandveiligheid: J. van Toornburg
  • akoestiek: peutz
  • uitvoeringscoördinatie: bouwteam general contractors
  • staalconstructie: staalbouw nagelhout

prijzen & nominaties

  • Nationale Staalprijs | 2004
klik om door te gaan