menu sluiten

Duurzame hva-gezondheidscampus door metamorfose en uitbreiding

hogeschool van amsterdam

Een toekomstgerichte, duurzame en aantrekkelijke gezondheidscampus. Dat doel streven de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en cepezed na bij de verbouw en nieuwbouw van het Tania Leonhuis. Gisteren werd de overeenkomst ondertekend door Hanneke Reuling (College van Bestuur HvA) en Paddy Sieuwerts (Ontwerpteam).

visie
Het Tania Leonhuis en de (nog te realiseren) aangrenzende nieuwbouw zijn bedoeld voor opleidingen van de faculteit Gezondheid en enkele opleidingen van de faculteit Techniek. De hogeschool waardeerde de aandacht in de visie van cepezed voor het omliggende groen en voor een optimale ontsluiting. In de visie wordt ingezet op een gebouw dat straks vanaf meerdere kanten bereikbaar is en zich naar het groen keert. cepezed stelt zelfs een nieuwe fietsbrug voor. De hogeschool is blij met de flexibiliteit in het ontwerpproces, zowel qua fasering van de bouw als wat betreft de keuze voor houtbouw, het multitenancy-gebruik en de inbreng van de gebruiker.

tania leonhuis
De voornaamste reden voor de Hogeschool van Amsterdam om de bestaande huisvesting aan te pakken is dat deze onderwijsgebouwen niet meer voldoen aan eigentijds én toekomstig onderwijs, te ruim en niet duurzaam genoeg zijn. “Het nieuwe gebouw en de verbouw van het Tania Leonhuis zal leiden tot een toekomstgerichte, verduurzaamde en aantrekkelijke huisvesting op een veilige, gezonde, groene en moderne campus. Er is eveneens aandacht voor een verbeterde aansluiting tot omliggende gebouwen van het AMC en met het ov”, aldus de Hogeschool van Amsterdam in hun berichtgeving, waarin ook werd vermeld dat de HvA de het naastgelegen Nicolaes Tulphuis zal verlaten na voltooiing van het Tania Leonhuis.

team
Het project heeft een totale oppervlakte van 10.295m² functioneel nuttig vloeroppervlak (FNO), waarvan 5.895 m² nieuwbouw en 4.400m² renovatie/herontwikkeling. Architectenbureau cepezed, Nelissen ingenieursbureau en IMd raadgevende ingenieurs vormen het Ontwerpteam. Medio 2023 worden de eerste ontwerpen verwacht, de daadwerkelijk bouw start dan in 2025.

medical business park
De gezondheidscampus ligt naast het Medical Business Park in Amsterdam Zuidoost. Iets verderop vordert de bouw van Plus Ultra Amsterdam, ook een ontwerp van cepezed.

contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000