menu sluiten

Eerste nieuwbouw op Medical Business Park Amsterdam bereikt hoogste punt

Kadans Science Partner

De nieuwbouw van Plus Ultra Amsterdam heeft gisteren zijn hoogste punt bereikt. Met de aanstaande oplevering van Plus Ultra Amsterdam wordt de ontwikkeling van het Medical Business Park gemarkeerd. Dit gebied is onderdeel van het Amsterdam Life Science District waar bedrijven die onderzoek doen in de gezondheidszorg zich kunnen vestigen vlakbij het Amsterdam UMC. Medio 2023 is Plus Ultra Amsterdam klaar voor gebruik.

onderzoeksbedrijven voor de gezondheidszorg
Gemeente Amsterdam koos Kadans Science Partner en cepezed om het eerste gebouw te ontwikkelen van de toekomstige Medical Business Park. Rondom Plus Ultra Amsterdam zullen meer bedrijven zich vestigen die de aanwezige expertise op het gebied van geneeskunde kunnen gebruiken voor onderzoek en technologische ontwikkelingen in de zorg.

ontwerp
In het ontwerp staat de flexibiliteit in het gebruik van de vloeroppervlakte voorop. Deze opzet is voortbouwend op de filosofie van Plus Ultra gebouwen in Utrecht en Leiden, waar cepezed ook met Kadans Science Partner de samenwerking is aangegaan. Verder heeft het gebouw een hoge, open en transparante plint. Met deze open, vriendelijke voet wordt de uitwisseling van kennis en kunde gestimuleerd, omdat ontmoetingen vanzelfsprekend worden. Grenzend hieraan zal een zonnig terras komen. Rondom het gebouw zal vrijwel geen autoverkeer zijn, omdat parkeren is opgenomen onder maaiveld. Zo blijft er meer ruimte over voor groen.

duurzaam, duurzamer, duurzaamst
De ambities voor duurzaamheid liggen hoog. Vanuit de gemeente Amsterdam zijn veel natuur inclusieve aspecten die worden gevraagd, waaronder het integreren van vogel- en vleermuiskasten in de gevel, het opvangen en gebruiken van regenwater en het bedekken van de gevel en het dak met PV-panelen. Ook Kadans Science Partner legt de lat hoog, zij hanteren voor nieuwe gebouwen een eis van BREEAM-excellent. De duurzaamheidskaders van de gemeente Amsterdam en Kadans Science Partner gecombineerd, maakt dat een score van BREEAM-outstanding erg reëel is. Dit maakt dat het nieuwe Plus Ultra gebouw een duurzaam voorbeeld zal zijn voor de verdere ontwikkelingen die zullen plaatsvinden op het toekomstige Medical Business Park.

samenwerking
cepezed ontwierp eerder gebouwen voor Kadans Science Partner: Plus Ultra Leiden, Accelerator Utrecht, Genmab Utrecht.

bekijk het project: plus ultra amsterdam

cepezed
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000