menu sluiten

gedeelde drive om circulair te bouwen

Lagemaat

cepezed heeft een enorme drive om duurzame projecten te ontwerpen en ontwikkelen. Uit ervaring weten we dat een circulair gebouw niet automatisch ook toekomstbestendig is. Afgelopen week - de Week van de circulaire economie - deelde architect Jasper Manders zijn kennis over ontwerpen met geoogst materiaal bij ABT, een van onze vaste partners.

tweeledig
Ingenieursbureau ABT greep de Week van de circulaire economie aan om de veelzijdigheid van circulair bouwen onder de loep te nemen en kennis op te bouwen. In een serie evenementen passeerden allerlei mogelijkheden en toepassingen de revue. Jasper Manders, architect bij cepezed, hield bij ABT een lezing over de tweeledigheid van circulariteit. Hij heeft ervaring met meerdere circulaire projecten, zoals het ontwerp voor het Circulaire Kenniscentrum in Heerde en ontwerpend onderzoek naar hergebruik van rotorbladen van windmolens, voor Vattenfall en het What If Lab van de Dutch Design Foundation.

toekomstbewust
Jasper is een ‘systeemdenker’, met een heldere visie op circulariteit. Aan de ene kant is het, aldus Jasper, heel belangrijk om bestaand materiaal te oogsten en her te gebruiken, maar dat moet niets afdoen aan de noodzaak om toekomstbestendig te bouwen, dus flexibel en gericht op waardebehoud. De ontwerpen van cepezed zijn toekomstbewust omdat deze twee facetten zorgvuldig worden afgewogen. We maken die afweging aan de hand van onze eigen kennis en ervaring, maar ook die van onze samenwerkingspartners.

hoge ambitie
ABT is een van onze vaste partners. We herkennen in elkaar een hoge ambitie op het gebied van duurzaamheid en kwaliteit. En net als cepezed schrikt ABT niet terug van unieke, complexe opgaves. Door samen te werken aan projecten als de Moreelsebrug, over het spoor in Utrecht, en het BREEAM Outstanding-gecertificeerde kunstdepot Collectiecentrum Nederland, kunnen we de lat steeds hoger leggen.

lees ook:
circulair ontwerpen aan nieuwe windparken
Dynamisch ontwerpproces met geoogste materialen leidt tot circulair centrum

Lucas van der wee
leon van woerkom
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000