menu sluiten

Scheveningse zuiderstrandtheater wordt onderdeel van nieuw cultureel centrum Oss

Twee maanden geleden begon de demontage van het Zuiderstrandtheater in Scheveningen. Inmiddels is het schetsontwerp voor het theater De Lievekamp in Oss gereed (de plek waar het Zuiderstrandtheater heen verhuist). Een levendig, veelzijdig cultureel centrum zal verschijnen aan de Raadhuislaan in Oss.

culturele broedplaats
Twee theaterzalen komen straks onder één dak in Oss. De huidige grote zaal van theater Lievekamp blijft op dezelfde plek en wordt in het nieuwe ontwerp opgenomen. Het Zuiderstrandtheater komt op de plek waar nu een bibliotheek staat. Samen met het cultureel centrum Muzelinck zal theater Lievekamp straks de culturele broedplaats worden voor Oss.

indeling
Het nieuwe culturele centrum heeft straks drie zalen, een grote zaal (van het Zuiderstrandtheater), een middenzaal (voormalig grote zaal) en een kleine zaal – ook wel de vestzakzaal genoemd. In de vestzakzaal is ruimte voor kleine voorstellingen en evenementen, zowel binnen als buiten. De drie zalen worden visueel verbonden door een foyer verspreid over drie verdiepingen. Verder zal in het culturele centrum ruimte komen voor onder meer muziekstudio’s, atelierruimtes en een stadscafé met terras.

hergebruik
Het nieuwe ontwerp is circulair en flexibel. Naast het casco van het Zuiderstrandtheater wordt zoveel mogelijk materiaal hergebruikt, onder meer de stoelen en de foyer verhuizen mee naar Brabant. De middenzaal wordt verrijkt met een telescopische tribune, zodat het een multifunctionele, flexibele zaal wordt.

Wil je meer over het project leren? Klik hier

Meer over de remontage van het Zuiderstrandtheater?
• 'Menno Rubbens op BNR over uitdagingen bij remontage zuiderstrandtheater'
• 'Verhuizing circulaire zuiderstrandtheater officieel ingeluid'
• 'Terugblik op allerlaatste event in zuiderstrandtheater (video en mediaoverzicht)'

schets entree
doorsnede grote zaal
Maurice Haak
gemeente Den Haag
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000