menu sluiten

weidsheid en belevingskwaliteit nieuwe pier krijgen vorm

lucas van der wee | cepezed

Ondanks dat we in surreële tijden leven en Schiphol vanwege de corona-situatie zelfs in kleinere vorm open is, gaan de bouwwerkzaamheden op de luchthaven gewoon door, zij het met inachtneming van de RIVM-maatregelen natuurlijk. Zo ook die aan de nieuwe pier. We praten je graag weer kort bij over de laatste stand van zaken:

klimaatadaptieve gevels

Het dichten van de gevels is inmiddels vergevorderd. De noordoostelijke vliesgevel van triple glas is zo goed als klaar. De zuidwestelijke gevel van dubbelglas zit er in en is ook bijna voorzien van zijn tweede schil, die bestaat uit enkel glas. Door de dubbele huid op deze zonbelaste zijde ontstaat een klimaatgevel die belangrijk bijdraagt aan zowel de duurzaamheid als het comfort van de pier. De gevels hebben een hoge graad van transparantie en bieden een royaal uitzicht over de platforms, terwijl het binnenklimaat steeds aangenaam blijft.

tijdelijke corridor

Begin maart is daarnaast gestart met de tijdelijke verbinding tussen de nieuwe pier en de rest van de luchthaven. Inmiddels een maand later is een derde van de geprefabriceerde modules gepositioneerd: het centrale grondgebonden deel dat mede zorgt voor de stabiliteit van het geheel, plus twee aansluitende delen op kolommen.

open vloervelden

Binnen zijn inmiddels al de weidsheid en belevingskwaliteit te herkennen die de pier gaat krijgen. Het project is mede ontworpen als aangenaam verblijfsgebied met een optimaal comfort en een grote variëteit aan zitplekken en soorten wachtmogelijkheden. De reiziger kan straks zelf kiezen waar hij het liefst zit; de verschillende wachtzones zijn niet gebonden aan een specifieke gate. Grote vides die de verdiepingen sterk met elkaar verbinden, zijn onderdeel van het open, ruimtelijke en transparante karakter.

gatehouses

De gatehouses zijn zo ontworpen dat ze diverse passagiersstromen tegelijkertijd kunnen afhandelen. In december werden hiervoor al de staalconstructies geplaatst en nu zitten ook de roltrappen erin. Inmiddels is daarnaast begonnen met de gevels en daken. De daken van de dubbele gatehouses aan de zuidwestkant krijgen uiteindelijk zonnepanelen.

Benieuwd hoe het eruitziet allemaal? Op onderstaande foto’s een impressie!

lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
cepezed
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000