vorige pagina
english zoeken route & contact
volgende pagina

cepezed-medewerker wint studentenstaalprijs

Job van den Heuvel, pas afgestudeerd architect bij cepezed, heeft de studentenStaalprijs 2013 gewonnen. Zijn afstudeerplan The Bold Line, Defining urban void by building a condition, dat hij opstelde in samenwerking met medestudent Ignas Kalinaukas, bekoorde de jury van de studenten staalprijs dusdanig, dat de kersverse architecten donderdag 10 oktober uit handen van de juryvoorzitter de bijbehorende geldprijs en oorkonde in ontvangst mochten nemen. Ook is het plan gepubliceerd in de oktobereditie van het vakblad Bouwen met Staal, initiatiefnemer van de competitie.

The bold line betreft de transformatie van geschakelde stedelijke restruimten in Rotterdam tot een bruisende, multifunctioneel programmeerbare zone die het gebied nieuw leven inblaast. Hiervoor ontwierpen Van den Heuvel en Kalinaukas onder meer een langgerekte transparante pergola met een draagconstructie van stalen portalen.

De jury roemde vooral de durf van het project, alsmede het intelligente onderzoek en de scherpe analyse die eraan ten grondslag liggen. Het gremium kwam tot het  eindoordeel 'briljant.'

The bold line is eveneens nog in de race voor Archiprix 2013, de competitie ter onderscheiding van de beste afstudeerprojecten over alle architectuuropleidingen in Nederland.
vorige pagina
volgende pagina