vorige pagina
english zoeken route & contact
volgende pagina

ontwerpteam met cepezed verzorgt uitbreiding rijksinspectie terminal

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft in opdracht van de Belastingdienst/Douane het multidisciplinaire ontwerpteam met daarin architectenbureau cepezed, Hosper landschapsarchitectuur en stedenbouw, IMd Raadgevende Ingenieurs, DGMR Adviseurs en Valstar Simonis Adviseurs installatietechniek geselecteerd om de uitbreiding van de Rijksinspectie Terminal (RIT) van de Douane aan de Bosporusstraat 5 op Maasvlakte 2 te verzorgen.

De RIT verrijst naast het huidige Douanekantoor op de Maasvlakte. De terminal vergemakkelijkt de inspecties van goederen door de gespecialiseerde inrichting van de terminals. Het bouwproject voorziet, naast de nieuwe terminals, ook in de bouw van een praktijktrainingscentrum en een hondentrainingsbaan. De ingebruikname van de RIT staat gepland voor eind 2017.

De controles en inspecties kunnen hier in de toekomst volgens de modernste en hoogste normen worden uitgevoerd. De Douane nam het initiatief om de nieuwe terminal te bouwen, voor het gebruik en de inrichting wordt nauw samengewerkt met de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Met de bouw van de RIT vangt de Douane de groei van het goederenvolume op als gevolg van de aanleg van Maasvlakte 2. Daarnaast biedt de RIT de Douane de mogelijkheid om op één plaats intensief samen te werken met de ILT en de NVWA. Zo wordt een ‘one stop shop’ gerealiseerd waar controles door deze verschillende diensten gecombineerd plaatsvinden.

vorige pagina
volgende pagina