vorige pagina
english zoeken route & contact
volgende pagina

lezing ronald schleurholts in venetië

Bij de presentatie van de publicatie 'IN practice' op donderdag 26 mei jl. in het Palazzo Widmann in Venetië heeft cepezed-partner Ronald Schleurholts een lezing gegeven over het werk en de werkwijze van het bureau.

'IN practice' – The state of committed architecture in Europe – is een initiatief van de Italian Association for Architecture and Criticism en het tijdschrift A10 new European architecture die een onderzoek hebben gedaan naar de meest relevante representanten van de huidige Europese architectuurpraxis en per land één architectenbureau daartoe hebben geselecteerd.

Waar in de architectuurmedia doorgaans veel aandacht wordt geschonken aan de zogenaamde 'starchitects' of juist aan de groep van (hele) jonge architecten richt 'IN practice' zich op de bureaus die juist niet hiertoe behoren maar wel al gedurende lange tijd consistent hoogwaardig en innovatief werk met internationale uitstraling afleveren en juist zo een voorbeeldfunctie vervullen voor nieuwe generaties architecten.

Schleurholts besteedde in zijn voordracht in het bijzonder aandacht aan de voor cepezed belangrijke thema’s als samenwerking, intelligent ontwerpen (iq/kg), integraal en prefab bouwen, het vermeubelen van de architectuur, duurzaamheid en 'energizing'.

vorige pagina
volgende pagina