Links klein
Engels Mail
Rechts klein

bouwupdate uitbreiding applikon biotechnology

Afgelopen januari startte de bouw van de uitbreiding voor Applikon Biotechnology in Delft waarvoor cepezed, net als het bestaande kantoor met aangrenzende bedrijfshal, het ontwerp maakte. 

De sterke groei van Applikon Biotechnology vereiste bijna een verdubbeling van het kantoor- en productieoppervlak. Voor de uitbreiding wordt de laagbouw bedrijfshal verlengd op het achtergelegen vrije perceel en komt het kantoorgedeelte op de bestaande bedrijfshal. In het originele ontwerp is destijds rekening gehouden met een mogelijke uitbreiding waardoor het aanwezige trappenhuis ook voor de ontsluiting van het nieuwe kantoorgedeelte wordt gebruikt. De aanbouw krijgt dezelfde vormtaal en materialisering als het bestaande gebouw waardoor glasstroken en gevelbeplating zonder onderbreking in de nieuwe situatie doorlopen en het vernieuwde pand zijn eenduidige uitstraling behoudt.

cepezed heeft actief gezocht naar mogelijk hergebruik van materialen; zo zijn gevelpanelen netjes losgehaald en opnieuw aangebracht in de verschoven achtergevel, is de technische installatie behouden en uitgebreid en is een interne brandwerende glazenscheidingspui tussen kantoor en bedrijfshal opnieuw verwerkt.

De bouw vordert volgens planning waarbij vanwege plotselinge groei in de orderportefeuille van Applikon Biotechnology, cepezed is gevraagd de bedrijfshal in het ontwerpproces naar voren te halen zodat deze als eerste gerealiseerd is. Hierdoor nadert de bouw van de bedrijfshal zijn voltooiing met handhaving van de overall planning met oplevering in juni.


Links klein
Rechts klein